MERAS KREIPĖSI Į ŠALIES INSTITUCIJAS DĖL NEPATENKINAMOS KELIŲ PRIEŽIŪROS ZARASŲ MIESTE

0
24
resize 1340x1000 t003kb1v

Šiandien Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas raštu kreipėsi į Lietuvos Respublikos susisiekimo ministeriją, Valstybinės įmonės Lietuvos automobilių kelių direkciją dėl nepatenkinamos valstybinių kelių priežiūros Zarasų mieste.

Meras rašte akcentuoja, kad Zarasų rajono savivaldybė (toliau – Savivaldybė) pastaruoju metu gauna daug gyventojų skundų dėl blogos valstybinių kelių būklės. Gyventojai skundžiasi provėžuotais ir slidžiais rajoniniais kelias, asfalto dangos išdaužų, tapusių pavojingo gylio duobėmis, gausa valstybiniuose keliuose. Kelkraščiuose susikaupęs sniegas nevalomas, neleidžia nuo kelio dangos nutekėti vandeniui, duobės pasislepia po vandeniu ir vairuotojai neturi galimybės įvertinti pavojaus. Provėžuotų rajoninių kelių sniego danga suledėjusi, gyventojai važiuoja tarsi ledo grioviais, automobiliams prasilenkiant susidaro pavojingos situacijos.

Savivaldybės netenkina pėsčiųjų perėjų ženklinimo ir priežiūros situacija valstybinių kelių A6 ir Nr.117 ruožuose, sutampančiuose su Zarasų miesto gatvėmis. Dalyje gatvių sankryžų su valstybiniais keliais A6 ir Nr.117 pėsčiųjų perėjos yra ne tik, kad neįrengtos pagal šiuolaikinius eismo saugumo reikalavimus, bet net nepažymėtos. Valstybinio kelio A6 atkarpoje Zarasų miesto centrinėje dalyje yra įvykęs nelaimingas eismo įvykis, kai pėsčiųjų perėjoje dėl neišvalyto kelio buvo blogas matomumas vairuotojui ir dėl šios priežasties žuvo žmogus. Nepatenkinama padėtis su pėsčiųjų perėjomis per valstybinius kelius negerėja jau keletą metų.

Susidariusią situaciją keliuose Savivaldybė vertina kaip nepatenkinamos valstybinių kelių priežiūros rezultatą.

Savivaldybei nesuprantamas atsakingų kelio valdytojų neveiklumas, dėl kurio keliuose kyla pavojai eismo dalyvių gyvybei ir turtui.

Meras šalies institucijų prašo imtis priemonių ir nedelsiant pašalinti pavojingas eismo sąlygas valstybiniuose keliuose.


Zarasų rajono savivaldybės informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite