DĖL ŽIEMOS ŠVENTĖS „UNT SARTŲ 2023“ DUSETOSE

0
133
mid news zrs 313 47977c2301b123761b14dd03594142c2
Vasario 1 d. nuotoliniu būdu vyko Zarasų rajono savivaldybės darbo grupės tradicinėms Respublikinėms ristūnų žirgų varžyboms ,,Sartai 2023“ Dusetose rengti posėdis.

 
Posėdyje buvo svarstytas tradicinių Respublikinių ristūnų žirgų lenktynių „Sartai 2023“ organizavimas; kreiptasi į Žemės ūkio ministeriją dėl prisidėjimo prie Žiemos šventės „Unt Sartų 2023“; pristatytas žiemos šventės „Unt Sartų 2023“ programos projektas.
 
Posėdžio pradžioje Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas informavo, kad orų prognozės nepalankios, nepavyks išlieti ledo Dusetų hipodrome, todėl tradicinės Respublikinės ristūnų žirgų varžybos „Sartai 2023“ neįvyks.
 
Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas kreipėsi į Žemės ūkio ministerijos atstovus dėl galimybės finansiškai prisidėti prie žiemos šventės „Unt Sartų 2023“, skirtos žirgo metams organizavimo, kuri vyks vasario 18 d.
 
Žemės ūkio ministerijos atstovai informavo, kad yra galimybė finansuoti žirgų paradą, bet finansavimo detales reikia aptarti sutartyje. Todėl buvo nutarta pasirašyti sutartį su Žemės ūkio ministerija dėl žirgų parado, žirgų eisenos finansavimo žiemos šventėje „Unt Sartų 2023“.
 
Posėdžio dalyviams meras Nikolajus Gusevas pristatė žiemos šventės „Unt Sartų 2023“ , skirtos žirgo metams paminėti Dusetose preliminarią programą.
 
Posėdžio pabaigoje Zarasų rajono administracijos direktorius Benjaminas Sakalauskas informavo,  kad Žemės ūkio ministerija jau dvejus metus atmestinai žiūri į tradicinių Respublikinių ristūnų žirgų varžybų organizavimą, todėl reikia jau dabar pradėti ruoštis ateinantiems metams, išspręsti hipodromo tako atnaujinimo klausimą. Dusetų hipodromas yra valstybės turtas, 89 proc. „Lietuvos žirgyno“ (į kurį įeina ir UAB „Sartų žirgynas“) akcijų priklauso būtent Žemės ūkio ministerijai. Todėl hipodromas turi būti prižiūrimas Žemės ūkio ministerijos. Zarasų rajono savivaldybė galėtų perimti tik sutvarkytą hipodromą. Anot Benjamino Sakalausko, jau dabar reikia nuspręsti kas yra tradicinių Respublikinių ristūnų žirgų lenktynių iniciatorius ir organizatorius. Nuo pat 1955 metų lenktynių iniciatorė buvo Žemės ūkio ministerija.
 
Žemės ūkio ministerijos kancleris akcentavo, kad Žemės ūkio ministerija prisideda prie žirgų varžybų organizavimo, prie veiklų, kurios yra susijusios su žirgais, bet mugės ir šventės neorganizuoja. 
Zarasų rajono meras Nikolajus Gusevas pažymėjo, kad Žemės ūkio ministerija visada buvo lenktynių iniciatorė, o Savivaldybė prisidėdavo prie jų organizavimo. Anot mero, jei norime, kad ši sporto šaka būtų puoselėjama, reikia spręsti hipodromo tako atnaujinimo klausimą. Sutvarkius hipodromo taką, lenktynės galėtų vykti ir vasarą, ir žiemą.
 
Zarasų rajono savivaldybės informacija
 
Nuotraukose – Lenktynių akimirkos
 
Taip pat pristatome preliminarią žiemos šventės „Unt Sartų 2023“, skirta Žirgo metams paminėti Dusetose programą. Šventė vyks vasario 18 d.
 
Sartų ežero pakrantė
 
10.00 val. – Šventinės mugės atidarymas (tautodailė, maitinimas, pramogos).
 
10.30–11.40 val. – Zarasų rajono savivaldybės kultūros centro, Kultūros centro Dusetų dailės galerijos   kapelų pasirodymai.
 
11.00 val. – Algirdo Gaižausko skulptūros „Žirgas“ pristatymas.
 
11.45 val. – Žirgų paradas/eisena.
 
12.00 val. – Oficialus šventės „Unt Sartų 2023“ atidarymas. Šventės himnas (Sadūnai). Svečių sveikinimai.
 
12.40 val. – Irenos Starošaitės koncertas.
 
13.15 val. – Grupės „Sadūnai“ koncertas.
 
13.45 val. – Irenos Starošaitės koncertas.
 
14.15 val. – Grupės „Biplan“ koncertas.
 
11.00–16.00 val. – Pramoga su žirgais. Pasivažinėjimas Sartų pakrante.
 
Kultūros centre Dusetų dailės galerijoje
 
16.00 val. – Parodos atidarymas „Žirgas mene“.
 
Kitos veiklos
 
9.00–10.00 val. – Edukacinis-istorinis žygis „Unt Sartų“. Dalyvių skaičius ribotas. Dalyvių registracija ir smulkesnė informacija: https://dusetos.zarasuzygiai.lt.
 
Šventės organizatorius – Zarasų rajono savivaldybė

Šventės partneris – Žemės ūkio ministerija
2
3
4
5
6
7
8
9

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite