2023M. LIETUVOS VAIKŲ (BM10) IR (BM08) PAPRASTŲJŲ ŠAŠKIŲ ČEMPIONATAS

0
67
1

2023 m. vasario 4 d. Kupiškyje Matulionio progimnazijos patalpose vyko Lietuvos vaikų (BM 10) ir (BM 8) paprastųjų šaškių čempionatas. Jame dalyvavo iš daugelio  Lietuvos regionų deleguotos šaškinikų komandos, tame tarpe ir Zarasų sporto centro šaškių skyriaus auklėtiniai, kuriuos varžyboms ruošė treneriai Algirdas Buičenka ir Janina Malcienė.  

Varžybos vyko 4 amžiaus grupėse – vaikai gimę 2013 m. ir jaunesni (BM 10) berniukų ir mergaičių tarpe ir vaikai gimę 2015 m. ir jaunesni (BM 8) berniukų ir mergaičių tarpe. Buvo žaidžiama šveicariška sistema po 7 turus. Net 5 valandas, priglūdę prie šaškių lentų įtemptose kovose dėl nugalėtojų vardų įvairiose amžiaus grupėse kovojo jaunieji šaškininkai. Nors nugalėtojų vardų neiškovojome, bet įgijome neįkainuojamos patirties…

Neblogai pasirodė Mila Kaveckaitė, Snežana Okuneva, Gabija Ardišauskaitė,  Vilius Jakovlevas, Ramilis Dobrovolskis, Ignas Pūras,  Rokas Dobrovolskis, Kirilas Gadžijevas. Pastarieji du buvo apdovanoti jauniausiųjų grupėje, kaip perspektyviausieji. Be to mūsų komandos kiekvienas šaškininkas buvo apdovanotas Lietuvos šaškių federacijos atstovės Sandros Laurutienės išleista knyga „Šaškių pradžiamokslis”. Tai bus naudingos patirtys mūsų jauniesiems šaškininkams žengiant naujais šaškių žaidimo labirintais. Manau šie darbštūs , perspektyvūs šaškininkai ateityje pasieks dar svaresnių laimėjimų kopiant meistriškumo laiptais.

Algirdas Buičenka Zarasų sporto centro šaškių skyriaus treneris

Nuotraukos autoriaus .

3

4

5

6

7

8

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite