AMATŲ CENTRE ANTAZAVĖS DVARE – TAUTODAILININKIŲ JŪRATĖS DEKSNIENĖS IR MIGLANDOS KŪRYBOS DARBŲ PARODA.

0
43
Plakatas J.Deksnienes

Jūratė Deksnienė pradinių klasių mokytoja metodininkė Rokiškio Juozo Tūbelio progimnazijoje. Velia šlapiuoju senoviniu būdu, nuolat ieško naujų dekoravimo būdų ir medžiagų. Gebėjimus nuolat tobulina įvairiuose mokymuose ir seminaruose, o įgytas žinias panaudoja ugdymo procese. Dirba savo malonumui, veda edukacijas, dalyvauja parodose. Dalyvavo „Aukso paukštėje“ ir buvo apdovanota už originalumą, išradingumą, kūrybiškumą, aktyvią visuomeninę veiklą, šiuolaikiškumą bei tradicijų ir naujovių dermę veliant vilną. Vilnos vėlimas paskatino naują idėją – gaminius iš šilko. Natūralus šilkas dažomas, spalvinamas ir marginamas apdorotais augalų lapais. Taip gimsta originalios, lengvos ir plazdančios palaidinės, suknelės ar šalikai.

Miglanda Aleksiejienė specialioji pedagogė – logopedė Rokiškio r. Kamajų Antano Strazdo gimnazijoje. Pirmieji tautodailininkės darbai buvo sukurti iš įvairiaspalvių natūralios odos atraižų. Vėliau pradėjo naudoti ir natūralaus kailio bei kitokius puošybos elementus. Iš odos gamina gėlytes-seges, rankines, kaklo papuošalus, paveikslus, kitokius aksesuarus. Einant laikui M. Aleksiejenė susidomėjo nauja kūrybos krypimi – vilnos vėlimu. Rankdarbiams naudoja natūralią avių vilną, velia šlapiuoju senoviniu būdu. Puošybai naudoja natūralų šilką, lininius, bambukinius siūlus bei gijas. Gaminiai iš vilnos – velta avalynė (batai, šlepetės, veltiniai), drabužiai (suknelės), šaliai, pirštinės, skrybėlės, gėlės, rankinės, žaislai, suvenyrai. 2015 m. Miglanda tapo Lietuvos tautodailininkų sąjungos nare. Dalyvauja parodose, veda edukacijas bendruomenėms, švietimo ir kt. įstaigose, demonstruoja vėlimo amatą šventėse bei mugėse. Nuo 2019 m. rankdarbių asortimentą papildė augalų atspaudais dažyti natūralaus šilko šaliai, tunikos, palaidinės.

Kviečiame apsilankyti Antazavės dvare amatų centre ir pamatyti Jūratės Deksnienės ir Miglandos Aleksiejienės kūrybos darbų parodą „Šilkinė banga“. Paroda vyks nuo gegužės 6 d. Parodos uždarymas ir amato demosntravimas gegužės 27d. 12 val.

Deimantė Maciūtė, Antazavės dvaro amatų centro muziejininkė

nuotrauka

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite