ZARASŲ ANTROKAMS – NEMOKAMOS PLAUKIMO PAMOKOS!

0
37
Zarasai 1

Zarasų ,,Santarvės“ pradinės mokyklos antrokai džiaugiasi nemokama galimybe mokytis plaukti Visagino baseinuose. VšĮ Aukštaitijos plaukimo-triatlono akademija, bendradarbiaudama su Lietuvos plaukimo federacijos ir informacijos biuru, jau vienuoliktus metus dalyvauja projekte ,,Mokausi plaukti ir saugiai elgtis vandenyje“ bei suteikia galimybę mokytis plaukti net keturių savivaldybių vaikams. Šiemet švietimo, mokslo ir sporto ministerija skyrė finansavimą net 10 000 Lietuvos antrokėlių. 

Džiugu, kad pirmą į šį reikšmingą projektą įsijungė ir Zarasų savivaldybė. Šiuo metu baigiasi pirmas 18 pamokų ciklas, kuriame antrokai nugalėjo vandens baimes, išmoko kvėpavimo, slinkimo, kojų ir rankų judesių pratimų. Kai kurie jau išmoko plaukti be pagalbinių priemonių, nušokti nuo bokštelio gilioje baseino vietoje ir ištraukti nuo dugno skęstančius žaisliukus. Paskutinėje pamokoje vaikai buvo supažindinti su saugaus elgesio taisyklėmis prie atvirų vandens telkinių ir jiems įteiktos spalvingos skrajutės.

Aukštaitijos plaukimo-triatlono akademija vis glaudžiau bendradarbiauja su savivaldybėmis, kurios finansiškai prisideda prie antrų klasių mokinių pavasarinių pamokų tęstinumo. Ignalinos ir Švenčionių rajonų bei Visagino savivaldybės patvirtinusios mokymo plaukti programą savo strateginiuose planuose. Savivaldybių vadovybės, tarybos nariai vis labiau supranta šios programos reikšmingumą ir naudingumą vaikams, todėl yra minčių plėsti šią programą trečiokams ir ketvirtokams. Pirmoji šį žingsnį jau šiemet žengė Visagino savivaldybė, skyrusi papildomą finansavimą savo mokyklų trečiokams. ,,Tikimės, kad šiuo pavyzdžiu paseks ir kitos savivaldybės, nes baseinai rytais tikrai būna tušti bei čia yra puiki proga vaikams toliau tobulinti savo plaukimo įgūdžius“, – sako akademijos vadovas. Eugenijus Rakitinas mano, kad pradinukams (antrų – ketvirtų klasių mokiniams) gerai būtų turėti bent 100 plaukimo pamokų ciklą po kurio vaikai jau drąsiai galėtų nuplaukti bent 400 m atstumą be sustojimo.

Šiemet akademija pradėjo vesti plaukimo pamokėles vaikams ir Zarasų ligoninės baseine savaitgaliais.

Zarasai 2

Zarasai 3

Zarasai 4

Zarasai 5

                     

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite