BRANGUS NEGERTOS „NAMINUKĖS“ SKONIS

0
20
naminuke

Mes jau rašėme apie tai, kad Turmanto seniūnijos Skirnos kaime buvo sustabdytas patikrinimui automobilis „Opel Zafira”.

Automobilis registruotas Latvijos Respublikoje. Ši transporto priemonė priklauso Latvijos piliečiui, gyvenančiam Daugpilio mieste. Pareigūnai automobilio bagažinėje surado 13 talpų (9 stiklinės talpos 0,5 l tūrio; 3 plastikinės talpos 1,5 l tūrio; 1 plastikinė talpa 2 l tūrio). Iš viso 11 litrų. Skystis turėjo naminės degtinės kvapą.

Vėliau ekspertai nustatė, kad šio nedenatūruoto etilo alkoholio tūrinė etilo alkoholio koncentracija yra 51,5- 56,2 procentų.

Vyrai buvo sulaikyti, vėliau buvo paskirta kardomoji priemonė – registruotis policijos įstaigoje ir pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jie visą laiką teigė, kad neturėjo tikslo naminukės realizuoti. Visai neseniai ir teismas įvyko. Kaltinamieji V. P. ir V. R. neprieštaravo, kad procesas būtų užbaigtas teismo baudžiamuoju įsakymu, sutiko su jiems siūlomomis bausmės rūšimis ir dydžiais.

Utenos apylinkės teismo Zarasų rūmų teisėjas Latvijos Respublikos piliečius V. P. ir V.R. pripažino kaltais pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 straipsnio 3 dalį. Abiems naminukės vežiotojams paskirta galutinė bausmė – 500 eurų bauda. Po tiek privalės kiekvienas iš jų pervesti į Valstybinės mokesčių inspekcijos prie Lietuvos Respublikos finansų ministerijos sąskaitą.

Aišku, „naminukė“ konfiskuota ir sunaikinta. Išties, brangus negertos „naminukės“ skonis.

Julius Paulaitis

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite