SUSITIKIMAS SU ŽURNALISTU RIMU BRUŽU

0
22
DSC 0002

Balandžio 19 d. Dusetose K. Būgos bibliotekoje lankėsi garsus režisierius, dokumentinių-istorinių filmų kūrėjas, žurnalistas, TV laidų vedėjas Rimas Bružas. Jo mintys apie Lietuvos valstybės nepriklausomybės atkūrimo 100–metį sudomino ir gausiai susirinkusius gimnazistus, ir vyresnius klausytojus.

Pusantros valandos trukusi paskaita neprailgo. Jos metu į daug kartų girdėtus dalykus galėjome pažvelgti kitu kampu, sužinoti daug negirdėtų ar primirštų faktų. R. Bružas suprantamai ir patraukliai pasakojo apie sudėtingą mūsų valstybės kūrimosi laikotarpį, kai formavosi Lietuvos Respublikos sienos (1918-1939 m.): istorinės sostinės Vilniaus ir Vilniaus krašto praradimas, Palangos ir Šventosios prijungimas, Klaipėdos uosto ir krašto iškovojimas Lietuvai. Tai įvykiai, kurių dėka atskleidžiama jaunos valstybės kova už teisę būti, vykusi labai sudėtingomis ir dažnai nepalankiomis aplinkybėmis.

Ši istorijos pažinimo, pilietiškumo ir patriotizmo skatinimo paskaita suteikė įdomių ir vertingų Lietuvos istorijos žinių. Džiugu, kad yra tokių žmonių, kuriems svarbi mūsų tautos istorija, kad jie negaili savo laiko, archyvuose ieškodami dažnai šokiruojančių faktų ir dalijasi sukauptomis žiniomis su visuomene.

Parengė Vilija VISOCKIENĖ,
Nuotraukos Inesos DUMBRAVIENĖS

DSC 0008

DSC 0013

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite