PRASIDĖJUS NAUJIEMS MOKSLO METAMS ZARASŲ POLICIJA VYKDYS PREVENCINES PRIEMONES

0
12
saug mokykla salakas 2018 09 03

Zarasų policijos pareigūnai rugsėjo 3-ąją Salako pagrindinėje mokykloje sveikino mokinius, jų tėvelius bei mokytojus su prasidėjusiais naujais mokslo metais. Pareigūnai palinkėjo mokiniams saugių mokslo metų.

Kiekvienais mokslo metais Zarasų rajono policijos komisariatas organizuoja „Saugiausios Zarasų rajono mokyklos“ konkursą, kuriuo siekiama aktyviai skatinti mokyklas kurti saugią aplinką, gerinti mokyklų ir policijos bendradarbiavimą, vykdyti moksleivių teisinį šveitimą, mažinti mokinių, kurie linkę daryti teisės pažeidimus, skaičių, bei tobulinti jų saugaus eismo žinias. 2017-2018 m. konkurso nugalėtoja tapo Salako pagrindinė mokykla, kurios direktoriui įteiktas tai patvirtinantis pažymėjimas ir pereinamoji taurė. Zarasų rajono policijos pareigūnai dėkoja ugdymo įstaigoms už bendradarbiavimą ir linki, kad kiekvienas mokinys savo mokykloje jaustųsi saugiai.
Policijos pareigūnai primena, kad prasidėjus naujiems mokslo metams, keliuose ir gatvėse padidėja transporto priemonių srautai, eisme dalyvauja daugiau nepilnamečių eismo dalyvių, todėl kviečia vairuotojus ir pėsčiuosius būti dėmesingais, atidžiais ir tolerantiškais.

Siekiant, jog būtų užtikrintas tinkamas jaunųjų eismo dalyvių saugumas keliuose, kad prasidėjus naujiems mokslo metams eismo įvykiuose nukentėtų kuo mažiau nepilnamečių, būtų tinkamai ir veiksmingai užtikrintas eismo saugumas ir viešoji tvarka, sumažintas alkoholio prieinamumas jauniems asmenims, užkardytas alkoholinių gėrimų vartojimas, Zarasų policijos pareigūnai rugsėjo mėnesį vykdys papildomas prevencines priemones: prieš pamokas ir po jų organizuos reidus, skirtus transporto priemonėms, kurias vairuoja mokiniai, tikrinti; organizuos mokyklinių, maršrutinių autobusų ir kitų transporto priemonių,vežančių vaikus į mokyklas ir iš jų, vairuotojų blaivumo, transporto priemonių techninės būklės patikrinimus. Bus skirtas didesnis dėmesys transporto priemonių vairuotojų kontrolei prie pėsčiųjų perėjų bei sankryžose, taip pat dviratininkų, motociklų (mopedų) vairuotojų ir jų keleivių elgesio kelyje kontrolei, saugos diržų ir specialių sėdynių naudojimo kontrolei. Ypatingas dėmesys bus skiriamas atšvaitų, kitų šviesą atspindinčių elementų naudojimui tamsiu paros metu. Bendruomenės pareigūnai lankysis bendrojo lavinimo ir neformaliojo švietimo įstaigose, organizuos saugaus eismo (elgesio) pamokas, kitus prevencinio pobūdžio renginius. Bus organizuojamos tikslinės prevencinės priemonės, skirtos teisės pažeidimams, susijusiems su jaunų asmenų girtavimu, jų įtraukimu girtauti, alkoholinių gėrimų pardavimu jauniems asmenims, bei teisės pažeidimams, susijusiems su tabako gaminių pardavimu nepilnamečiams.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato
Zarasų rajono policijos komisariato informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite