VILKIKE BUVO VEŽAMOS BALTARUSIŠKOS CIGARETĖS

0
21
cigaretes

Zarasų rajone buvo sustabdytas vilkikas. Vilkiką su puspriekabe vairavo Baltarusijos pilietis P.Y. Pareigūnai autotransporto priemonę patikrino ir rezultatai buvo. Vilkiko kabinoje tarp asmeninių vairuotojo daiktų buvo rasta 4 tūkstančiai vienetų cigarečių su Baltarusijos pavyzdžio banderolėmis. Šių tabako gaminių vertė 582 eurai. Vairuotojui buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Po administracinės bylos tyrimo įvyko Utenos apylinkės teismo Zarasų rūmų teismo posėdis.

Teismas konstatavo, kad pažeidėjo P. Y. kaltė padarius administracinį nusižengimą įrodyta byloje surinktais įrodymais: administracinio nusižengimo protokolu, paaiškinimu, daiktų ir dokumentų paėmimo protokolu, kitais įrodymais.

Skirdamas nuobaudą P. Y., teismas atsižvelgė į tai, kad pažeidėjas prisipažino dėl teisės nusižengimo ir gailėjosi, nebuvo jo atsakomybę sunkinančių aplinkybių, jis dirba.

Utenos apylinkės teismo Zarasų rūmų teismo teisėjas Vladimiras Kurasovas pažeidėją P. Y. pripažino kaltu padarius nusižengimą, numatytą Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 209 straipsnio 5 dalyje ir paskyrė administracinę nuobaudą – 1500 eurų baudą su 4000 vienetų cigarečių „NZ 8“, konfiskavimu.

Buvo sprendžiamas teisme ir vilkiko su puspriekabe konfiskavimas. Teismas nurodė, kad už numatytus administracinius nusižengimus gali būti skiriamas gabenimo priemonės, kuria akcizais apmokestinamos prekės buvo neteisėtai gabenamos, konfiskavimas. Pagal nuoseklią teismų praktiką, transporto priemonės konfiskavimas privalomai taikomas tais atvejais, kai transporto priemonė buvo panaudota kontrabandos pažeidimui daryti, t. y. jeigu ji specialiai tam buvo pritaikyta – įrengta slėptuvė kontrabandos dalykui paslėpti arba tiesiogiai panaudota kontrabandos dalykui gabenti, jei gabenimas be tokios priemonės nebūtų įmanomas. Šiuo atveju tokių veiksmų nebuvo. Teismas mano, kad tik bauda ir cigarečių konfiskavimu bus pasiekti nuobaudos tikslai.

Julius Paulaitis

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite