ZARASUOSE DEZINFEKUOJAMOS VIEŠOSIOS ERDVĖS

0
14
md1

Zarasų rajono savivaldybės imasi papildomų priemonių koronaviruso plitimui stabdyti. Viešųjų erdvių ir gatvių dezinfekcija šiuo metu yra labai reikalinga ir svarbi. Tyrimai įrodė, kad sergantys žmonės viešosiose erdvėse virusą paskleidžia ore, o šis nusėda ant aplink juos esančių paviršių. Užsikrėsti galima net neturint jokio artimo kontakto su viruso nešiotojais. Tam, kad būtų sumažinta tikimybė užsikrėsti virusu nuo įvairiausių mieste esančių paviršių, daugelis pasaulio šalių plačiai naudojo dezinfekavimą.

Šiomis dienomis Zarasų mieste dezinfekuojamos gatvės, šaligatviai, kiemai. Šiuos darbus atlieka UAB „Zarasų komunalininkas“, bendrovė turi tam leidimą. Dezinfekciją atlieka purkštuvu apsiginklavęs bendrovės darbuotojas Borisas Rožkovas. Darbuotojas apmokytas visų darbo saugos ir dezinfekavimo reikalavimų. Dezinfekuojamos viešosios erdvės, ypač didelį dėmesį skiriamas daugiausiai lankomoms vietoms. Borisas Rožkovas kruopščiai išpurškia, kad būtų sulauktas norimas efektas. Skystis purškiamas ant šaligatvių ir ten lieka mažiau dulkių, užkertama galimybė plisti infekcijai. Dėmesys skiriamas kiemams, nes ten yra didžiausia gyventojų koncentracija.

Dezinfekavimui naudojamas tirpalas, kuris žmonėms nėra kenksmingas. Jame daug chloro, kuris plačiai naudojamas maisto pramonės, vandens tiekimo įmonėse, viešojo maitinimo įstaigose.

Gyventojai sako, kad jaučiasi saugiau žinodami, kad viešos vietos yra dezinfekuojamos.

Kaip papasakojo UAB „Zarasų komunalininkas“ meistras Albinas Kiltinavičius, pirmosiomis dezinfekavimo dienomis jau išpurkšta 25 tūkstančiai kvadratinių metrų Zarasų miesto viešųjų erdvių. Numatoma jau šią savaitę pirmą kartą baigti visų miesto gatvių, kitas viešųjų erdvių dezinfekavimą.

Petras Ivanovas

Nuotraukoje: mieste dirba UAB „Zarasų komunalininkas“ darbuotojas Borisas Rožkovas.

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite