KARŠČIAVIMO KLINIKOJE LANKĖSI RAJONO SAVIVALDYBĖS MERAS IR SEIMO NARYS

0
21
11

Rimtas iššūkis Zarasų sveikatos priežiūros įstaigoms tapo įgyvendinti Sveikatos apsaugos ministerijos nurodymus įsteigti vadinamąją Karščiavimo kliniką. Jos paskirtis atlikti viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomų turintiems pacientams išsamius tyrimus, įtariant koronavirusinę infekciją (COVID-19).

VšĮ Zarasų ligoninės medikai, vadovai priėmė šį iššūkį ir ligoninėje sėkmingai įrengė Karščiavimo kliniką.

Šį pirmadienį rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas, Lietuvos Respublikos Seimo narys Algimantas Dumbrava, VšĮ Zarasų ligoninė direktorius Remigijus Lamanauskas apsilankė ligoninėje, kur įrengta Karščiavimo klinika. Šios klinikos koordinatorius Dmitrijus Charčenka susipažino su klinikos veikla, papasakojo apie jos darbą.

 

Ligoninėje įsteigtai Karščiavimo klinika skirtos patalpos su atskiru įėjimu, darbui su klinikos pacientais paskirtas ir apmokytas personalas. Šalia ligoninės ir ligoninėje pakabinti nukreipiantys ženklai. Buvo pasirūpinta rentgeno aparatu, dvejose palatose įrengti plaučių ventiliavimo įrenginiais. Darbuotojai aprūpinti visomis reikiamomis apsaugos priemonėmis.

 

Numatyta, kad Karščiavimo klinikoje medikai pacientams atliks išsamų sveikatos patikrinimą. Bus atliekamas kraujo tyrimas, C reaktyvinio baltymo tyrimas, krūtinės ląstos rentgenografinis tyrimas, paimamas tepinėlis iš nosiaryklės dėl koronavirusinės infekcijos. Po to bus skiriamas gydymas. Jis priklausys nuo karščiuojančio paciento sveikatos būklės. Gydytojas nuspręs ar pacientą nukreipti į saviizoliacijos vietą arba į gydymo įstaigas, gydančias sergančiuosius koronavirusine infekcija. Šiuo metu karščiavimo klinika veikia kiekvieną dieną nuo 8:00 iki 12:00 val. Vėliau, jei reikės, darbo laikas bus koreguojamas.

 

Vizito į Karščiavimo kliniką metu rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas nuoširdžiai padėkojo medikams, kitiems ligoninės darbuotojams už nuveiktus darbus įrengiant Karščiavimo kliniką. Meras pasidžiaugė, kad rajone galima dar ir šiandien pranešti gerą žinią, kad mūsų rajone nė vienam žmogui nenustatytas koronavirusas. Tai pasiekta bendrų pastangų dėka. Tiesa, ne vienas iš mūsų negali numatyti, kur laukia nelaimė, todėl privalome būti pasiruošę įvairioms gyvenimo situacijoms.

 

Petras Ivanovas
Nuotraukose – Karščiavimo klinika darbui paruošta; mero Nikolajus Gusevo, Seimo nario Algimanto Dumbravos apsilankymo akimirkos Karščiavimo klinikoje.

1

2

3

4

5

6

7

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite