NESENSTANTI KLASIKA

0
40
mb

Pažvelgus į G klasės Mercedes Benz automobilį būtų sunku rasti labiau universalų automobilį. Šis visureigis pasižymi puikiu pravažumu, todėl yra naudojamas kariškių bei kitų specialių pajėgų. Tuo pačiu automobilis naudojamas važiuoti ten, kur kiti žmonės vyksta su limuzinais, tad yra priskiriamas prie prabangios klasės. Juo važinėja nusikalstamo pasaulio atstovai, bet šiuo modeliu taip pat buvo vežiojamas Jonas Paulius antrasis. Akivaizdu, kad modelis išskirtinis ir kiekvienam jo naudotojui padeda išreikšti savo išskirtinumą.

Šis modelis buvo pagamintas karo pramonei ir tik vėliau atsirado civiliams skirta versija. Įdomu, kokios versijos buvo pagamintos ir kokiu tikslu naudojamos.

C63 AMG 6×6. Šis Modelis iš viso turi tris ašis ir šešis ratus. Įdomu tai, kad visi ratai yra varomi. Originaliai šis modelis buvo pradėtas gaminti Australijos armijai, bet pritaikius papildomą ašį civiliams skirtai versijai, gavosi visiškai išskirtinis modelis, kurio pasiturintys pirkėjai troško vien dėl išvaizdos. Šiam leidimui naudojamas kitoks perdavimas į galinius ratus, o kitos Mercedes – Benz dalys tokios pačios, kaip ir kituose modeliuose.

Dar 1993 buvo išleistas pirmasis modelis su V8 varikliu. Tuo metu tai buvo išskirtinis bandymas ir serijiniu būdu šių automobilių nepardavinėjo. O 1998 metais nuspręsta pateikti modelį su V8 visiems norintiems jį įsigyti.

G klasė turėjo ir šarvuotų versijų. Tokių Mercedes – Benz dalys yra neperšaunamos ir kitaip nepažeidžiamos, o saugumui užtikrinti naudotos technologijos, valančios orą, tiekiančios deguonį ir galinčios užgesinti mažą gaisrą variklio skyriuje.

G klasės popamobilis. Manoma, kad ant šio automobilio bazės pagamintas popiežiaus automobilis pirmą kartą leido popiežiui važiuoti atsistojus. Popamobilis turėjo dvi modifikacijas. Galėjo būti naudojamas su apsauginiu stiklu arba atviras kaip kabrioletas, su vieta atsistoti. 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite