KALĖDINIAI ŽAISLIUKAI: KAIP IŠSIRINKTI TINKAMUS IR GRAŽIUS?

0
112
dirbtine kaledine eglute su kankoreziais 7BCUfE6

Kalėdos – viena iš gražiausių švenčių, metuose. Tai šeimą suburianti, jaukumu ir šiluma bei lemputėmis spinduliuojanti šventė, kur kasmet kvepia imbieriniais sausainiais ir karštu šokoladu. Dovanų pirkimo ir pakavimo karštligė, šventinio meniu apmąstymai – tik keli iš daugelio svarbių kalėdinio laikotarpio darbų, kuriuos labai svarbu atlikti.

Ir nors per skubėjimą, kamščius ir eiles parduotuvėse, dažnai, pamirštame vienus ar kitus darbus bei pirkinius, turbūt nei vienas nepamiršta pasirūpinti Kalėdų eglutės puošimu. Kalėdų eglutė yra vienas iš pagrindinių ir svarbiausių kalėdinių atributų, o jos puošimas – kasmetinė tradicija, suburianti daugelį šeimų. Tačiau, eglutės puošimą būtų sunku įsivaizduoti be gražių ir savotiškai magiškų eglutės žaisliukų. Tai pagrindinė ir populiariausia eglutės puošmena. Tiesa, platus dirbtinių eglučių pasirinkimas išduoda, kad galima rasti ir ne ką mažesnį eglutės žaisliukų pasirinkimą. Tai reiškia, kad artėjant Kalėdoms dar vienu galvos skausmu gali tapti ir naujų, gražių žaisliukų paieškos. Na, o, kad galvos skausmas būtų mažesnis, o pats rinkimosi procesas malonesnis ir lengvesnis, tikrai naudinga renkantis žinoti kelis dalykus.

Atsižvelkite į medžiagą, iš kurios pagaminti kalėdiniai žaisliukai

Įvairūs žaisliukai gali būti gaminami iš įvairiausių medžiagų. Žaisliukai gali būti plastikiniai, mediniai, stikliniai ar net metaliniai, o kiekviena iš šių medžiagų suteikia skirtingą stilių ir eglutės vaizdą bei pasižymi skirtingomis savybėmis. Vieni iš populiariausių – plastikiniai eglutės žaisliukai. Jie nedūžta, turbūt dėl to, ir yra taip plačiai naudojami. Plastikiniai žaisliukai yra ilgaamžiai, suteikia platų formų ir spalvų pasirinkimą. Tačiau, kadangi, jie yra gaminami iš plastiko, jie nėra laikomi draugiškiausiu aplinkai pasirinkimu. Stikliniai žaisliukai – klasikiniai ir labai gražūs. Žinoma, jie labai trapūs ir greit dūžtantys, tačiau, šis trapumas ir suteikia jiems tokio specialumo ir svarbumo. Saugiai ir tinkamai laikomi, stikliniai žaisliukai gali būti perduodami iš kartos į kartą. Visi stikliniai žaisliukai gali būti skirtingų formų, taip pat, spalvoti arba visiškai permatomi. Dažniausiai, eglutei jie suteikia prabangų ir elegantišką bei klasikinį įvaizdį. Metaliniai žaisliukai – labai patvarūs. Gaminami iš skirtingų rūšių metalų, kurių tarpe yra ir aliuminis, nerūdijantis plienas, žalvaris, sidabras ar net auksas, metaliniai eglutės žaisliukai yra išskirtinės ir labai patvarios dekoracijos. Tuo tarpu, gamtą mylintiems ir tausojantiems žmonėms, mediniai žaisliukai bus geriausias pasirinkimas. Tai labai gražūs, natūralūs žaisliukai, kurie gali būti įvairiausių formų ir nudažomi įvairiausiomis spalvomis.

Atkreipkite dėmesį į žaisliukų formą

Išsirinkę norimą žaisliukų medžiagą, nepamirškite pagalvoti ir apie žaisliukų formą. Žinoma, žaisliukai gali būti įvairiausių formų, tačiau yra kelios, kurios naudojamos plačiausiai. Klasikiniai ir standartiniai – apvalūs žaisliukai, kurie dar dažnai vadinami burbulais. Jie gali būti gaminami tiek iš stiklo, tiek iš plastiko ar metalo. Lygiai taip pat, jie gali būti įvairiausių spalvų, išmarginti skirtingais raštais. Labai populiarūs yra ir įvairių, kalėdinių atributų formų žaisliukai. Tai įvairūs varpeliai, elniai, balandžiai, kankorėžiai, snaigės ar Kalėdų seneliai, kurie puikiai puošia eglutę. Tiek burbulai, tiek skirtingų ornamentų formų žaisliukai gali būti naudojami atskirai arba derinami kartu. Taip pat, svarbu nepamiršti ir eglutės viršūnei skirto žaisliuko. Dažniausiai, viršūnei skirti žaisliukai būna žvaigždės, angeliuko formos.

Nepamirškite pagalvoti apie žaisliukų spalvas ir stilių

Daugelis, kasmet stengiasi eglutę puošti vis naujais žaisliukais. Žinoma, tai daryti nėra būtina, jei jūsų turimi žaisliukai jus tenkina yra dar pasižymi puikia išvaizda. Tačiau, bet kuriuo atveju, labai svarbu pasirinkti norimą, tinkamą ir puikai derančią žaisliukų spalvą. Kalėdų eglutę galite papuošti vienos spalvos, pavyzdžiui, auksiniais žaisliukais – taip išlaikysite visišką stiliaus vientisumą. Galite tarpusavyje derinti ir dvi skirtingas spalvas, pavyzdžiui, baltus ir raudonus žaisliukus. Tačiau, labai svarbu atminti, kad spalvos tarpusavyje privalo derėti, kitu atveju – eglutė atrodys neskoningai. Na, o įkvėpimo, kurią spalvą pasirinkti visuomet galite semtis iš spalvų, kurios tais metais yra laikomos populiariausiomis arba vadinamos tų metų spalvomis. Žinoma, niekada nesuklysite pasirinkę ir tai, kas patinka jums patiems. Su meile ir dideliu šeimos būriu papuošta eglutė visada bus pati gražiausia ir mieliausia. Lai eglutės puošimas tampa tradicija ir laukiamiausiu metų įvykiu!

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite