POLIRUOTOS BETONINĖS GRINDYS, KOKIE ŠIŲ GRINDŲ PRIVALUMAI IR TRŪKUMAI? AR VERTA RINKTIS MEDINES GRINDIS?

0
125
betonines grindys

Betonas yra labai kieta ir tvirta medžiaga, todėl nenuostabu, kad jis naudojamas kelių ir gatvių tiesimui. Interjero poliruoto betono grindys iš pradžių buvo naudojamos komercinėse įstaigose, tačiau šiandien dėl savo išskirtinės išvaizdos ši grindų danga naudojama ir šiuolaikinių individualių namų interjere. Taigi, kokie yra šių grindų privalumai ir trūkumai?

Poliruotų betoninių grindų privalumai, dėl kurių jie yra mėgiami ir naudojami daugelyje sričių

Niekas negali paneigti, kad betoninės grindys yra be galo stipri grindų danga. Betono tvirtumas garantuoja ir tokių grindų ilgaamžiškumą, ne veltui jos dažnai naudojamos komercinėse patalpose, nes tokios grindys nesibraižo ir kitaip nesusidėvės.

Šių grindų tvirtumas ir ilgaamžiškumas taip pat turi įtakos jų priežiūros paprastumui. Tinkamai išlietos betoninės grindys yra atsparios dulkėms, smėliui, dėmėms ir stipriems smūgiams. Jas nuvalyti pakanka lengvai sudrėkintos šluostės.Nors betonas asocijuojasi su šalčiu, tačiau pati statybinė medžiaga yra geras šilumos laidininkas, todėl tokio tipo grindys rekomenduojamos įrengiant grindinį šildymą, nes įrengiant sluoksnį po danga ant kabelių ar karšto vandens vamzdžių vis tiek yra betono sluoksnis. Jei ieškote betoninių grindų, betono gaminių, viską galite rasti: https://kaunogelzbetonis.lt

Be to, poliruotos betoninės grindys šiais laikais yra labai stilingas pasirinkimas. Dėl ypatingos išvaizdos šias grindis dažnai renkasi modernaus, minimalaus, industrinio interjero stilių mėgėjai. Betoninės grindys nebūtinai turi būti standartinės pilkos spalvos, o maišant betoną su dažais susidaro įvairių spalvų. Taip pat galima rinktis poliruoto betono apdailą: nuo blizgaus iki matinio.

Poliruotų betoninių grindų trūkumai, į kuriuos verta atsižvelgti

Tokių grindų tvirtumas priklauso ir nuo to, kiek kieta tokia grindų danga (ant betoninių grindų krintantis stiklas ar plokštės, deja, suskils). Jei ant tokio paviršiaus reikia stovėti ilgiau, kietumas taip pat yra nepatogus, nes grindys šaltos ir slogios, lyginant jas su medinėmis grindimis (tačiau naudojant tikrai minkštą ir šiltą kilimėlį ant grindų galima nesunkiai pašalinti šią neigiamą reikšmę).

Taip pat svarbu paminėti, kad poliruoto betono grindų kokybė priklauso nuo jų įrengimo kokybės. Teisingai sumontavus bus galima džiaugtis ilgaamžėmis, lygiomis grindimis. Kita vertus, dėl nekokybiško darbo laikui bėgant gali atsirasti įtrūkimų.

Medinių grindų pasirinkimas. Ar verta investuoti į medines grindis, ar geriau likti prie modernių betoninių grindų?

Visos medinės grindys yra labiau išlepintos ir reikalaujančios priežiūros, nepriklausomai nuo gamintojo, pagaminimo šalies ar techninių parametrų. Jos skirtos vertinantiems medinių grindų šilumą, komfortą ir natūralų grožį, kurie neišgyvena kiekvieno naujo įbrėžimo ant grindų ar skundžiasi, kad jas vėl reikia atnaujinti. Medinės grindys puikiai tinka šildomoms grindims ir įrengiamos jas klijuojant prie betono.

Klientai dažnai nusprendžia rinktis medines grindis, manydami, kad namuose bus daug šilumos. Trumpa fizikos pamoka: jei vienoje patalpoje įrengsime vinilines grindis, kitoje – medines, kambario temperatūra bus tokia pati, tik palietus grindis – vinilas bus šiltesnis nei medis. Klientai, vertinantys medieną  ir norintys medinėmis grindimis džiaugtis basi, tačiau bijantys vadinamojo nepraktiškumo, niekada neprieštaraujame tokio tipo grindų pasirinkimui. Medinės grindys nėra atsparios vandeniui, bet nėra ir sunkiai peršlampamos, tačiau tai yra minusas. Jų negalima montuoti atskirai vonios kambaryje. Kitose namų erdvėse jos puikiai tiks, dėl to tik jūs patys galite nuspręsti, ar norite betoninių grindų, ar medinių.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite