ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖ IŠREIŠKIA PALAIKYMĄ UKRAINAI

0
24
min news zrs 670 lietuva ukraina

Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministerija pranešė, kad ankstyvą vasario 24 d. rytą Rusijos Federacija grubiai pažeidė tarptautinės teisės normas pradėdama karą prieš Ukrainą.

Rusija jau 8 metus vykdo agresiją prieš Ukrainą, tai yra nepagarba Ukrainos suverenitetui ir teritoriniam vientisumui, kuri kelia grėsmę ne tik Europos, bet ir viso pasaulio saugumui.

Zarasų rajono savivaldybė smerkia karinę Rusijos agresiją prieš Ukrainą, jos piliečius. Tokie veiksmai nėra pateisinami ir jie kelia pavojų žmonių gyvybėms. Rajono Savivaldybė išreiškia palaikymą ir solidarumą Ukrainos tautai, dėl kilusios Rusijos karinės agresijos. Taip pat palaiko Ukrainos nepriklausomybę ir suverenumą su tarptautiniu mastu pripažintomis sienomis.

Zarasų rajono gyventojus taip pat skatiname būti solidariais, turint galimybę bei tinkamas sąlygas, priimti pabėgėlius iš Ukrainos, suteikiant apgyvendinimą. Visi, galintys tai padaryti, turi kreiptis telefonu į Civilinės saugos ir mobilizacijos vyriausiąją specialistę Aušrą Dilienę, tel. 8 617 34 794.

Zarasų rajono savivaldybės administracija numato suteikti apgyvendinimą pabėgėliams iš Ukrainos šiuose objektuose:
– kempinge „Zarasai“, Kauno g. 67, Zarasuose,
– svečių namuose „Zarasai“, Dariaus ir Girėno g. 11/15, Zarasuose,
– patalpose esančiose Smėlynės g. 11, Zarasuose.

Stiprybės Ukrainai ir jos žmonėms! Slava Ukraini!

Zarasų rajono savivaldybė

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite