ZARASŲ BENDRYSTĖS ERDVĖS (ZARASAI HUB) VEIKLA

0
21
zarasai hub

Zarasai HUB yra naujai įsikūrusi bendradarbystės erdvė, kurią emocinių darbo atostogų iniciatyvos <://ITremoteWEEK> metu jau spėjo išbandyti ir įvertinti Londono, Berlyno startuolių kūrėjai bei programuotojai, Vilniaus ir kitų Lietuvos miestų skirtingų profesijų nuotolinio darbo entuziastai.

2019 metais Vilniaus miesto savivaldybė pasirinko neįprastai unikalią iniciatyvą siekdama prisidėti prie regionų gaivinimo. Buvo pakvieti programuotojai, IT specialistai, ateities technologijų ir išmaniųjų sprendimų entuziastai į vienos savaitės emocines darbo atostogas. Pirmoji prie šios iniciatyvos prisijungė Zarasų rajono savivaldybė, kuri IT profesionalams pasiūlė moderniai įrengtas nutolusias darbo vietas ir apgyvendinimą ant ežero kranto.

Zarasai HUB yra pirmoji bendradarbystės erdvė Lietuvoje, kuri gali pasiūlyti modernią darbo aplinką su vaizdu į ežerą, kuri motyvuoja darbuotojus ir didina jų produktyvumą. Zarasų bendradarbystės erdvės lankytojai gali naudotis bevieliu internetu, atviromis darbo ir poilsio erdvėmis, vaišintis kava, arbata ir užkandžiais. Dirbti, ilsėtis ar užsiimti joga ant stogo įrengtoje vasaros terasoje. Pėsčiomis pasiekiamos kavinės, apgyvendinimo įstaigos, parkas, apžvalgos ratas ir Zaraso ežero pakrantė.

2020 m. balandžio 6 d. Zarasų rajono savivaldybės administracija ir Viešoji įstaiga Zarasų rajono turizmo ir verslo informacijos centras (toliau – Centras) pasirašė Biudžeto lėšų naudojimo sutartį (toliau tekste – Sutartis), kurioje Centrui buvo nustatytos ir pavestos vykdyti veiklos, kurioms finansuoti skiriamos lėšos, ir veiklos kriterijai:
– ,,Zarasai HUB” įgyvendinimas. Vertinimo kriterijus: asmenys dirbantis nuotoliniu būdu sk. – ne mažiau kaip 80; parengti nuotolinio darbo pasiūlymo paketai, sk. – ne mažiau kaip 4. (Skirta 12 000 eurų).
– Įrengta bendrystės erdvė. Vertinimo kriterijus: įrengtos patalpos sk. – 1; bendrystės erdvėje dirbančių asmenų sk. – ne mažiau kaip 4. Šioje sutartyje taip pat yra detaliai apibrėžti priemonių įgyvendinimo ir ataskaitų pateikimo terminai. (Skirta 2000 eurų).

Suplanuotus tikslus ir priemones Centras vykdė, ne mažesnėmis apimtimis, taip kaip jos apibrėžtos Sutartyje.

Buvo atlikta patalpų pasiūlos analizė, kuri leido identifikuoti buvusias ir esamas erdves numatomai Zarasų HUB veiklai. Š.m. birželio mėn., organizuodamas apklausą svetainėje www.visitzarasai.lt, centras pakvietė turizmo paslaugų teikėjus registruotis į būsimo Zarasų HUB klasterį. Į viešą registraciją atsiliepė keturi apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų teikėjai, tame tarpe Zarasų rajono savivaldybės viešoji biblioteka ir UAB „Lentų broliai“ (WakeInn Zarasai).

Buvo sukurti du paslaugų paketai:
– pirmasis, kuriame paslaugas siūlo WakeInn Zarasai ir Zarasų rajono savivaldybės viešoji biblioteka;
– antrasis (ekonominis), kuriame paslaugas siūlo svečių namai ,,Zarasai“/Kempingas ,,Zarasai“ ir Zarasų rajono savivaldybės viešoji biblioteka.

Nors sukurti du paslaugų paketai, tačiau atsižvelgus į turizmo paslaugų teikėjų išreikštą pasiūlą, buvo vystomi dar papildomi du paslaugų paketai liepos – rugpjūčio mėn.

Atlikus Zarasų patalpų pasiūlos analizę, buvo atlikta viešųjų pirkimų apklausa Zarasų HUB komunikacijai ir reklamai.

Atsižvelgiant į tai, kad 2019 m. Zarasų rajono savivaldybė vykdė Zarasų HUB pilotinę iniciatyvą, per kurią nemokamai suteikė erdves dirbti nuotolinį darbą Zarasų rajono savivaldybės teritorijoje, buvo apklausti trys turintys patirties komunikacinių paslaugų teikėjai, kurie buvo praeitais metais šio pilotinio projekto komunikatoriai ir mentoriai.

Apklausos tikslas – sudaryti paslaugų teikimo sutartį, kuri padėtų vykdyti viešųjų ryšių ir komunikacijos veiklą susijusią su Zarasų bendrystės erdve (Zarasų HUB) vystymu nacionaliniu mastu. Pagrindinis paslaugų sutarties paketas apėmė šias komunikacijos ir viešųjų ryšių iniciatyvas:
– Centro nuotolinio darbo vietų steigimo iniciatyvos ir bendrystės erdvės komunikacijos planavimą: tinkamo informacinio turinio parengimą potencialiems paslaugų teikėjams ir paslaugų gavėjams;
– Zarasai HUB Coworking Space – Zarasų bendrystės erdvė Facebook paskyros atnaujinimą (ang. rebranding) ir administratoriaus teisių suteikimą.;
– pranešimų apie Zarasai HUB bendrystės erdvę rengimą ir viešinimą Zarasai HUB Coworking Space – Zarasų bendrystės erdvė Facebook socialiniame tinkle, taip pat pranešimų pateikimą tinkamu elektroniniu formatu kitoms Zarasų turizmo ir verslo informacijos platformoms (WEB, Facebook, Instragram);
– Zarasai HUB atvaizdavimo Digital Nomad pasauliniame tinkle atnaujinimą: https://www.coworker.com/lithuania/zarasai/zarasai-hub;
– socialinio tinklo – Instagram https://www.instagram.com/zarasaihub/  administravimą (pranešimų įkėlimą) ir atnaujinimą;
– Zarasai HUB pasiūlymo teksto parengimą tikslinei auditorijai;
– Zarasai HUB pasiūlymo dizaino parengimą tikslinei auditorijai;
– Zarasai HUB pasiūlymo maketo parengimą tikslinei auditorijai;
– Straipsnio spaudai parengimą;
– E-rinkodaros kampanijos sukūrimas Google Ads ir Facebook priemonėms pagal su Užsakovu suderintą grafiką.
 

Pasirinkus pigiausią paslaugos teikėją, 2020 m. gegužės 15 d. buvo sudaryta komunikacinių paslaugų sutartis su Vykdytoja, komunikatore Agne Svipe, kuri 2019 m. metais dalyvavo Zarasų rajono savivaldybės pilotiniame Zarasai HUB projekte. Sutarties vertė – 2100,00 Eur (du tūkstančiai šimtas eurų). Sutartis sudaryta trims mėnesiams, už paslaugas mokant po 700 eurų per mėnesį su avansiniu 350 eurų mokėjimu.

Siekiant užtikrinti bendradarbystės erdvės veiklos plėtrą vietiniu mastu ir nuotolinių darbo vietų registravimą, Centras 2020 m. birželio 17 d. pasirašė antrą komunikacinių paslaugų sutartį su UAB ,,Lentų broliais“ (WakeInn Zarasai).

Vykdytojas įsipareigoja atlikti paslaugas ir vykdyti Centro nuotolinio darbo vietų steigimo iniciatyvos ir bendrystės erdvės (Zarasai HUB Coworking Space) Viešųjų ryšių ir komunikacijos veiklas, susijusias su Zarasų bendrystės erdvės vystymu: komunikacijos planavimą, pranešimų rengimą ir jų viešinimą Facebook socialinio tinklo WAKE-INN Zarasai paskyroje, siekiant įsteigti kuo daugiau nuotolinio darbo vietų Zarasuose. Komunikacijos turinio efektyvumas yra vertinamas pagal pritrauktų klientų – darbo kolektyvų narių skaičių, kurie naudosis Zarasai HUB Coworking Space – Zarasų bendrystės erdve. Sutarties vertė – 1000,00 Eur (vienas tūkstantis Eur).

Nuo š. m. birželio 17 d. iki liepos 5 d. per pasiekti šie rezultatai:
1. Zarasai HUB erdve WakeInn erdvėse pasinaudojo 15 žmonių;
2. Pradėtos įrengti patalpos Svečių namuose ,,Zarasai”, bendrystės erdvei įkurti. Sukurta ofiso aplinka įsigijus žaliuzes ir nupirkus spausdinimo įrangą.
3. Atspausdinti ir laminuoti informaciniai plakatai Zarasų HUB patalpoms viešinti;
4. Pasiūlymas pristatytas užsienio rinkai ir atnaujintas coworking bendruomenių tinkle, kuriame talpinami garsiausių pasaulio bendrystės erdvių skelbimai. Sklaida tarp daugiau nei 14 000 bendrystės erdvių, virš 170 pasaulio šalių;
5.Sklaidai, žinomumui didinti ir įvaizdžiui panaudoti socialiniai tinklai (Facebook, Instagram, LinkedIn).
6. 5495 žmonės pasiekti Facebook Zarasai HUB bendrystės erdvė, o įsitraukė 612 žmonių.
7. Pristatytas Zarasai HUB pasiūlymas tikslinei auditorijai, t.y. 330 vidinės komunikacijos specialistams, kurie dirba žemiau nurodytose įmonėse:
1. Telia Lietuva;
2. VĮ Oro navigacija;
3. SĮ Susisiekimo paslaugos;
4. LR Energetikos ministerija;
5. Tarptautinio verslo mokykla;
6. Penki kontinentai;
7. Lietuvos Junior Achievement;
8. NFQ.LT;
9. IDEA PRIMA;
10. Sėkmės kelionė;
11. BITĖ Lietuva;
12. LR Generalinė prokuratūra;
13. Pažinimo medis;
14. VDU;
15. DPD Lietuva;
16. Telia Lietuva;
17. VINTED;
18. MailerLite;
19. Rimi Lietuva;
20. NRD Cyber Security;
21. Devbridge;
22. VGTU;
23. Regitra;
24. PPMI;
25. MV Group;
26. KG Group;
27. AB Klaipėdos nafta;
28. Ignitis grupė;
29. AdDrama;
30. Danske Bank Lietuva;
31. Master of Calm;
32. Gerduva;
33. Lietuvos draudimas;
34. SuperYou;
35. Lidl Lietuva;
36. Eglės sanatorija;
37. KEVIN;
38. Kauno klinikos;
39. Booking.com Lietuva;
40. GovTech Lab Lietuva;
41. Media Dia;
42. Baltic Master;
43. Šiaulių bankas;
44. Lietuvos bankas;
45. PEPCO Lietuva;
46. Girteka Logistics Lietuva;
47. Adform;
48. LTG Link;
49. Lietuvos marketingo asociacija
ir daugelyje kitų.

Asmeniniai elektroniniai pasiūlymai išsiųsti šioms įmonėms:
1. Hostinger;
2. Bored panda;
3. Visma;
4. Lympo;
5. Danske bank;
6. Tesonet;
7. Bitė Lietuva;
8. CodeAcademy;
9. Coding school Vilnius ir Kaunas;
10. Vinted.

Išleista avansinė pinigų suma – 350,00 Eur. Iš skirtų 2000 eurų svečių namų „Zarasai“ patalpų įrengimo darbams – išleista 585,00 Eur. Iš viso nuo birželio 17 d. išleista iki liepos 1 d. iš 14 000 skirtų lėšų išleisti 935 eurai.
Veiklos planas 2020 m. liepos – gruodžio mėn. pateiktas lentelėje apačioje:

Mėnesis Per mėn. Zarasų HUB erdve pasinaudojusių asmenų skaičius E-rinkodarinė kampanija
(pasiektų žmonių skaičius)
Pasiektų įmonių skaičius Lėšų panaudojimo planas
Liepa 25 15 000 50 3 500
Rugpjūtis 25  15 000 50 3 500
Rugsėjis 25 10 000 50 3 400
Spalis 10 10 000 25 2 665
Lapkritis 5 000 25  
Gruodis 5 000 25  
Iš viso: Ne mažiau 80, siekiamybė – 100 60 000 225 14 000

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite