KVIEČIAME ZARASŲ DARBDAVIUS IR DIRBTI NORINTĮ JAUNIMĄ DALYVAUTI JAUNIMO VERSLUMO UGDYMO IR INTEGRACIJOS Į DARBO RINKĄ PRIEMONĖJE

0
29
darbas

Zarasų rajono savivaldybės administracija nuo šių metų administruoja Jaunimo verslumo ugdymo ir integracijos į darbo rinką priemonę (toliau – Priemonė), kurią inicijavo Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas.


Priemonės tikslas – 
sudaryti palankias sąlygas jaunimo užimtumui didinti vasaros atostogų metu.

Priemonės uždaviniai:
1. Didinti jaunimo motyvaciją pasirinkti darbą vasaros atostogų metu kaip vieną iš užimtumo priemonių;
2. Padėti jaunimui integruotis į darbo rinką vasaros atostogų metu;
3. Skatinti darbdavius įdarbinti jaunimą kompensuojant darbo vietos išlaikymą Priemonėje nustatyta tvarka.
4. Remti smulkų ir vidutinį verslą.

Zarasų rajono savivaldybės administracija liepos 2 dieną pradėjo trišalių sutarčių dalyvauti Priemonėje priėmimą ir registravimą.

Sėkmingai pradėjusi veikti Priemonė vasaros darbą susirasti padėjo jau 3 jaunuoliams, o Priemone pasinaudojusios įmonės už kiekvieną įdarbintą 14-21 m. amžiaus asmenį gaus iki vienos minimalios mėnesinės algos dydį siekiančias kompensacijas.

Šiuo metu yra užregistruotos 5 įmonės, siūlančios darbą vasarą jaunuoliams, ir 13 jaunuolių, ieškančių darbo vasarą(anketas rasite ČIA).

Trišales sutartis su Zarasų rajono savivaldybės administracija šiuo metu yra sudarę jau trys darbdaviai: Ūkininkas P. Kelečius, VšĮ Zarasų turizmo ir verslo informacijos centras bei UAB ,,Viralda”.

Daugiau informacijos ir dalyvavimo Priemonėje sąlygos nurodytos ČIA.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite