KODĖL PAKRUOJO DVARAS TAIP TRAUKIA TURISTUS?

0
39
pakruojo dvaras

Pakruojo dvaras yra didžiausias Lietuvos dvaras, tad pasigrožėti šiuo nuostabiu architektūriniu pastatu, šiuo metu plūsta ypač daug turistų. Tad kuo ypatingas Pakruojo dvaras ir ką įdomaus šiuo metu ten galima pamatyti?

Festivalis „Vasarvidžio nakties sapnas 2020“

Visą 2020 metų vasarą Pakruojo dvare vyks nuostabus festivalis, paremtas pagal V. Šekspyro pjesę „Vasarvidžio nakties sapnas“. Šis festivalis leis Jums atsidurti nuostabiame gėlėtame pasaulyje, kuris atims žadą ir pakerės savo grožiu.

„Vasarvidžio nakties sapnas“, pasak pačių Pakruojo dvaro dvarininkų, tai neaprėpiamos fantazijos ir interpretacijų kūrinys, kuris skleidžiasi dvare tarp milijonų gėlių, elegantiškų detalių ir teatro. Tad atvykę, tikrai nenusivilsite tuo, ką pamatysite.

Atvykę į šventę pamatysite nuostabias gėlių skulptūras, kompozicijas prie kurių galėsite įsiamžinti. Taip pat pasigrožėsite bene trisdešimčia konkurso „Žiedų valdovai 2020“ metu padarytų gėlių kompozicijų ir, galiausiai, leisitės į neįprastą patirtį ir nuotykį – atsidursite Šekspyro kūrinyje ir tapsite teatro aktoriumi. Na, o be viso šito apžiūrėsite ir pačius Pakruojo rūmus, dvariškus kambarius, interjerą, pavalgysite prabangiame restorane.

Pakruojo dvaras: kainos ir bilietai

Norintiems pamatyti šį nepakartojamą reginį šiokiadieniais teks susimokėti 10 eur. suaugusiajam ir 8 eur. Moksleiviui / studentui / senjorui, o vaikams iki 7 metų įėjimas nemokamas. Na, o savaitgalį suaugusiojo kaina – 16 eur., o moksleiviams ir kitiems – 12 eur.

Vakarienė Pakruojo dvare

Pietaukite, vakarienaukite, minėkite gražiausias gyvenimo šventes ir progas išskirtinėje dvariškoje aplinkoje, kur puotaudavo patys Pakruojo dvaro valdovai von derr Roppai. Čia Jūsų lauks išskirtinis interjeras, gardūs  patiekalai bei aukšto lygio aptarnavimas, kuris tikrai nenuvils.

Įdomu ir tai, kad restoranas siūlo specialią Grill vakarienę. Jos kaina suaugusiajam 16 eur., o vaikams nuo 5 iki 14 metų – 9 eur. Grill vakarienės metu ragausite kelių rūšių mėsą – nuo kepsnių iki suktinukų bei skanausite kruopščiai dvaro šeimininkių paruoštų daržovių, pagardų ir padažų, po kurių tikrai neliksite alkanas!

Apsilankymas Pakruojo dvare nepaliks abejingų, nes tai – istorija, architektūra, tobulas skonis bei Šekspyro pjesė, kuri nukels į kitą pasaulį!

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite