GRAŽI IR NUOTAIKINGA MIESTELIO ŠVENTĖ TURMANTE

0
30
ts2

Gausiai turmantiškiai, jų svečiai praėjusį šeštadienį rinkosi į miestelio šventę. Šventės dalyvius sveikino Lietuvos Respublikos Seimo narys Algimantas Dumbrava, rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas. Turmantiškius sveikino ir šios seniūnijos seniūnas Stanislovas Stankevičius, rajono Savivaldybės tarybos narys Ignas Zavadskas, Lietuvos lenkų sąjungos Zarasų skyriaus pirmininkė Teresa Narkevičienė. Visus susirinkusius pasveikino ir Dievo palaimos palinkėjo Turmanto kunigas-vikaras Miroslavas Anuškevič.

Šiemet turmantiškių ansamblis „Sidabro gija“ mini kūrybinės veiklos dvidešimtmetį. Jo dalyves sveikino turmantiškiai, dosnius linkėjimus siuntė ir svečiai. Šventėje darniai skambėjo lietuviškos, rusiškos, lenkiškos dainos Jos padovanojo miestelio šventės dalyviams labai gerą nuotaiką. Žiūrovai negailėjo ansamblio „Sidabro gija“ dalyviams aplodismentų.

Sveikindamas šventės dalyvius rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas sakė, kad Turmantas demonstruoja kultūrinės veiklos aukštumas. Jau seniai turmantiškių dainos, šokiai džiugina ne tik rajono gyventojus, bet ir Lietuvos žmonės. Meno saviveiklos entuziastai garsina Zarasų kraštą. Meras visiems dėkojo už laiką, skiriamą dainai, šokiui, muzikai. „Džiugu, kad turmantiškiai yra darni ir didelė šeima ir džiaugsme, ir bėdoje. Patys nuoširdžiausi padėkos žodžiai už gražius darbus, kūrybingumą ir bendruomeniškumą kiekvienam turmantiškiui“, – kalbėjo rajono Savivaldybės meras Nikolajus Gusevas.

Ansamblio vadovas Valerijus Bogomolnikovas už ilgametį, atsakingą ir kūrybingą vadovavimą moterų ansambliui „Sidabro gija“ bei vokalinės muzikos sklaidą Zarasų rajone ir už jo ribų apdovanotas rajono Savivaldybės Švietimo ir kultūros skyriaus padėka. Mero padėkomis įvertinta ir dainininkių Jelenos Račkauskienės, Genovaitės Pecnaraitės aktyvi veikla ansamblyje. Meras Nikolajus Gusevas meno saviveiklos entuziastams įteikė padėkas.

Turmanto meno saviveiklininkus apdovanojo padėkomis ir Zarasų kultūros centro direktorius Aurimas Gudas.

Šventėje koncertavo ir kiti meno saviveiklos entuziastai iš Turmanto.

Gražiai Turmanto šventės dalyviai sutiko ir Visagino šokių teatro „Arabeski“ šokėjas. Daug smagių, gražių ir džiugių akimirkų šventės dalyviams suteikė dainininkai iš Latvijos Miestelio šventėje netruko mylimų ir laukiamų svečių, puikios muzikos ir skambių dainų, nuoširdžių šypsenų ir atvirų pašnekesių, dovanų ir širdingų palinkėjimų.

Petras Ivanovas
Nuotraukose užfiksuotos Turmanto šventės akimirkos.

ts2a

ts2aaa

ts2g

ts3a

ts4a

ts6

ts7f

ts7j

ts8ab

ts9

ts9a

ts9d

ts10h

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite