APDRAUSTI MŪSŲ RAJONO MOKINIAI – RUGSĖJO MĖNESĮ VYKS AKCIJA „APSAUGOK MANE“

0
25
min news zrs 62 Apsaugok mane

Socialinė akcija „Apsaugok mane“ šiemet startuoja jau 21-mą rugsėjį. Visoje Lietuvoje, o taip pat ir Zarasų rajono savivaldybėje, rugsėjis skelbiamas saugaus eismo mėnesiu.

Nutikus nelaimei – nemokamas draudimas

Akcijos „Apsaugok mane“ iniciatorė didžiausia draudimo bendrovė „Lietuvos draudimas“ kaip ir kasmet visą rugsėjį bendrojo ugdymo mokyklų moksleivius draudžia Asmens draudimu nuo nelaimingų atsitikimų kelyje į mokyklą ir grįžtant namo. Kiekvienam moksleiviui dovanojamo draudimo suma – 5 tūkst. eurų. Draudimo apsauga mokyklinio amžiaus vaikams įsigalios automatiškai pačią pirmą mokslo metų dieną ir tęsis iki spalio 1 dienos.

Svarbu nedelsiant kreiptis

Patekus į eismo įvykį, tėvai ar globėjai kviečiami apie tai iš karto pranešti policijai (nes draudimas galioja tik eismo įvykio metu kuris yra registruotas policijoje) ir užregistruoti įvykį paskambinus „Lietuvos draudimui“ telefonu 1828, bendrovės specialistai išsamiai paaiškins, ką daryti toliau.

Pasirūpins saugiomis perėjomis

Zarasų rajono savivaldybės darbuotojai prie Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos, Paulaus Širvio progimnazijos, Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos bei Dusetų Kazimiero Būgos gimnazijos esančias perėjas paženklino ryškiu „Apsaugok mane“ ženklu, kurį atpažįsta didžioji dauguma vairuotojų ir pėsčiųjų.
„Svarbiausia mūsų, suaugusiųjų, rudens pamoka – apsaugoti vaikus, kad namus ir mokyklą jie pasiektų saugūs ir sveiki. Mažieji eismo dalyviai, neretai po ilgųjų vasaros atostogų išsiblaškę ir mažiau atidūs, todėl visus vairuotojus tradiciškai kviečiame vairuoti atsargiau, o tėvelius – priminti vaikams, saugaus elgesio kelyje taisykles.

Nuo š. m. rugsėjo 1 d. startuoja išplėsto formato „Moksleivių draudimo“ programa

Šiais 2020-2021 mokslo metais programoje kviečiame dalyvauti visus Lietuvos moksleivius nuo priešmokyklinių (paruošiamųjų) grupių iki pat dvyliktokų (0-12 kl.), kurie iki šiol nedalyvavo buvusioje “Pradinukų draudimo” programoje. Programoje pirmą kartą dalyvausiantiems moksleiviams kartu su partneriu “E.mokykla” dovanosime:
1. Moksleivių draudimą:
Nelaimingų atsitikimų per eismo įvykį draudimą, galiojantį pėstiesiems ar dviračiu važiuojantiems (vežamiems) mokiniams. Jis galios 9 mėnesius nuo draudimo sutarties įsigaliojimo visoje Lietuvoje, bet kuriuo paros metu. Draudimo suma – 5 tūkst.Eur.
2. Elektroninę mokymosi aplinką:
Nemokamai suteiksime vieno pasirinkto ar pagal klasę numatyto mokomojo dalyko licenciją 2020-2021 mokslo metams.
 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite