KAIP VYKSTA DIALOGAS TARP ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS IR GYVENTOJŲ?

0
24
mid news zrs 643 tvarkau

Rajono gyventojų prašymai, skundai, raštai, pasiūlymai atkeliauja į Zarasų rajono savivaldybę įvairiais būdais: „vieno langelio“ principu, kai juos centralizuotai paskirsto atsakingas žmogus, tiesiai į padalinius, per seniūnijų raštvedžius, arba per internetinę platformą „Tvarkau Zarasus“. Sistema yra arčiau žmogaus, asmenims suteikta galimybė patogiau, pigiau pateikti dokumentus nevykstant į Zarasus. Tuo greitėja asmenų aptarnavimas, pageidaujamos paslaugos suteikimas.

Lentelė 1: Administracijoje užregistruota gyventojų prašymų, skundų, pasiūlymų

Eil.

Nr.

Priimta dokumentų

2018 m.

2019 m.

2020-09-01.

1

„Viename langelyje“

1415

1289

1033

2

Padaliniuose

18537

18072

7753

3

„Tvarkau Zarasus“

93

13

9

 

Viso:

20045

19374

8795

 

Vidutiniškai per 1 darbo dieną

80

77

52

Per praėjusius 2019 metus pagalbos prašymų, ar kito pobūdžio laiškų, į kuriuos Zarasų rajono savivaldybė turėjo reaguoti, buvo gauta daugiau nei 20 tūkst. Vidutiniškai „viename langelyje“ buvo priimta 72 užklausos per dieną, papildomai po 5 priimta padaliniuose, sumoje per 77 užklausos kasdien (2019 statistika).

 

Visi kreipimaisi reikalauja Savivaldybės dėmesio. Gavus informaciją iš rajono gyventojų atsakymo pateikimui reikalingi kompleksiški procesai, kai siunčiami dokumentai, tokie kaip pažymos, įsakymai, aktai, potvarkiai, sutartys, komisijų protokolai, sąskaitos, reikalingas ir kitas dokumentų judėjimas. Jeigu prašymo nagrinėjimas susijęs su komisijos sudarymu, posėdžio sušaukimu ar kitais atvejais, dėl kurių atsakymo pateikimas asmeniui gali užtrukti ilgiau kaip 20 darbo dienų, rajono Savivaldybės vadovai  turi teisę pratęsti šį terminą dar iki 20 darbo dienų.

Į gyventojų prašymus įstatymų numatyta tvarka turima sureaguoti per 20 darbo dienų, tačiau Zarasų rajono savivaldybės administracijos direktoriui priėmus teisės aktą sutrumpėjo atsakymų į asmenų prašymus, skundus, pareiškimus, raštus rengimo laikas – atsakymus Zarasų rajono savivaldybės ir administracijos darbuotojai teikia per 10 darbo dienų, jeigu prašymas yra svarbus. Visa tai atlieka žmogus, neturima jokios robotizuotos sistemos (vidutinė kasdienė dokumentų apyvarta savivaldybėje per 2019 m. – 427 dokumentai). Rajono Savivaldybės administracija atsiprašo, kad ne visada reaguoja operatyviai, juk neturima tiek daug žmogiškųjų išteklių, o dėl socialinių išmokų sistemos jų dar ir sumažėjo, todėl kartais keblus ir procesų įgyvendinimas.

Lentelė 2: Dokumentų apyvarta padaliniuose

Eil.

Nr.

 

2018 m.

2019 m.

2020-09-01.

 

Padaliniuose

107742

107208

57992

 

Vidutiniškai per 1 darbo dieną

429

427

345

Zarasų rajono savivaldybės administracija turi interaktyvią platformą su pozityvia žinute „Tvarkau Zarasus“, kur registruoti vartotojai, gali pateikti savo įvairaus pobūdžio užklausas. Pažymima problemos vieta, statusas.

Dėkojame sąmoningiems rajono gyventojams, Zarasų rajono savivaldybės administracijos darbuotojams, seniūnijoms, UAB „Zarasų komunalininkui“, UAB „Vigotema“ už tai, kad tvarkome Zarasų rajoną kartu. Tikimės, kad ši informacija padės suprasti, kaip vyksta dialogas tarp valdžios ir žmogaus. 

Zarasų rajono savivaldybės administracijos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite