ĮVYKO ZARASŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS EKSTREMALIŲJŲ SITUACIJŲ KOMISIJOS POSĖDIS

0
28
esk1

2020 m. spalio 9 d. vyko Zarasų rajono savivaldybės ekstremaliųjų situacijų komisijos (toliau – ESK) posėdis, kurio metu buvo svarstomi šiuo metu aktualūs klausimai – Zarasų ligoninės baseino ir pirčių komplekso mokamų paslaugų teikimas gyventojams, stabiliojo jodo preparatų išdalinimo Savivaldybės gyventojams tvarka, kiti einamieji klausimai.

Pastaruoju metu tiek Zarasų ligoninės, tiek Savivaldybės vadovai gauna daug gyventojų paklausimų dėl Zarasų ligoninės baseino ir pirčių komplekso mokamų paslaugų gyventojams teikimo. Šiuo metu vis dar tęsiasi valstybės lygio ekstremalioji situacija dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) plitimo grėsmės, todėl 2020 m. spalio 7 d. vykusio Savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro pasitarimo metu buvo nutarta dėl šio klausimo svarstymo kreiptis į Savivaldybės ESK. ESK posėdžio metu klausimą pristatė Zarasų ligoninės direktorius Remigijus Lamanauskas, savo nuomonę šiuo klausimu išsakė Savivaldybės administracijos direktorius, ESK pirmininkas Benjaminas Sakalauskas, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Zarasų skyriaus vedėja, ESK narė Ingrida Indriūnaitė, kiti ESK nariai. Atsižvelgdami į tai, kad baseino ir pirčių kompleksas yra asmens sveikatos priežiūros įstaigoje, kuriai keliami aukštesni saugumo reikalavimai, taip pat, kad komplekse neįmanoma užtikrinti būtinų saugumo reikalavimo laikymosi, buvo nutarta Zarasų ligoninės baseino ir pirčių komplekso mokamų paslaugų gyventojams teikimo veiklos nevykdyti iki valstybės lygio ekstremaliosios situacijos dėl COVID-19 ligos (koronaviruso infekcijos) plitimo grėsmės pabaigos arba iki atskiro sprendimo.

Dar vienas ypač svarbus Savivaldybės gyventojams klausimas buvo aptartas Komisijos posėdyje – stabiliojo jodo preparatų išdavimas Savivaldybės gyventojams. Zarasų rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėja pristatė stabiliojo jodo preparatų išdavimo Savivaldybės gyventojams tvarkos aprašo projektą. Projekte numatyta, kad stabiliojo jodo preparatus Zarasų ir Zarasų miesto seniūnijose registruotiems gyventojams išduos Ignalinos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro Zarasų skyriaus darbuotojai, o gyventojams, registruotiems kitose seniūnijose – Pirminės sveikatos priežiūros centro padalinių darbuotojai. Apie stabiliojo jodo preparatų dalijimo pradžią ir tvarką, visuomenė bus informuota artimiausiu laiku.

Savivaldybės administracija informuoja, kad 2020 m. spalio 7 d. vykusio Savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro pasitarimo metu buvo nutarta nuo 2020 m. spalio 12 d. (išskyrus laikotarpį nuo 2020 m. spalio 19 d. iki 2020 m. spalio 22 d., kai vyks išankstiniai rinkimai į Lietuvos respublikos Seimą) pradėti vykdyti į Savivaldybės administraciją atvykstančių lankytojų kontrolę. Atvykę lankytojai privalės užsiregistruoti lankytojų registravimo žurnale, nurodyti pas ką atvyko, taip pat savo kontaktinius duomenis.

Zarasų rajono savivaldybės
Ekstremaliųjų situacijų komisija

Petro Ivanovo nuotraukose užfiksuotos ESK posėdžio akimirkos.

esk2

esk3

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite