IN MEMORIAM. NETEKOME NACIONALINĖS KULTŪROS IR MENO PREMIJOS LAUREATO, KOMPOZITORIAUS, ZARASŲ KRAŠTO GARBĖS PILIEČIO FAUSTO LATĖNO (1956-05-16 – 2020-11-04)

0
21
min news zrs 187 040854278 9f7d954a ee3a 4561 8214 372d0b52eb74

2020 m. lapkričio 4 d., eidamas 65 metus, mirė Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, kompozitorius, Zarasų krašto garbės pilietis Faustas Latėnas.

F.Latėnas gimė 1956 metų gegužės 16 dieną Dusetose. Zarasuose mokėsi M. Melnikaitės vidurinėje ir muzikos mokyklose. Baigęs aštuonias klases įstojo į Kauno J.Gruodžio aukštesniosios muzikos mokyklos Giedriaus Kuprevičiaus kompozicijos klasę, vėliau – Lietuvos muzikos akademijos prof. Eduardo Balsio kompozicijos klasę.

 

Nuo 1980 metų dirbo Vilniaus teatre „Lėlė“, Vilniaus mažajame teatre, Nacionaliniame dramos teatre. Ėjo kultūros viceministro pareigas, buvo ministro pirmininko patarėjas kultūros klausimais. Už muziką teatro spektakliams pelnė daug premijų ir apdovanojimų, tarp jų – Nacionalinę kultūros ir meno premiją. Per savo muzikinę karjerą sukūrė muziką daugiau nei 200 spektaklių, 40 filmų.

 

Zarasų rajono savivaldybės bendruomenė giliai liūdi netekusi a. a. Fausto Latėno, nuoširdžiai užjaučia velionio šeimą ir artimuosius. Jo šviesus paveikslas – dvasios stiprybė, beribis gebėjimas dirbti ir tobulėti, vidinė energija – išliks kolegų ir visų jį pažinojusiųjų atmintyje.

 

Su gilia pagarba ir užuojauta artimiesiems
Zarasų rajono savivaldybė

{jcomments off}

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite