NUOTOLINIAME POSĖDYJE APTARTOS SAVIVALDYBIŲ VEIKLOS GAIRĖS

0
8
mid news zrs 75 LSA taryba

Įvyko Lietuvos savivaldybių asociacijos tarybos nuotolinis posėdis. Jame buvo nagrinėti savivaldybėms svarbūs klausimai. Šiame posėdyje dalyvavo ir Zarasų rajono savivaldybės meras Nikolajus Gusevas.

Posėdyje 2021 m. valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų finansinių rodiklių patvirtinimo įstatymo projektą pristatė Lietuvos savivaldybių asociacijos direktorė Roma Žakaitienė.

Lietuvos savivaldybių asociacijos taryba patvirtino pagrindinius siūlymus dėl 2021 metų biudžeto – nemažinti savivaldybių pajamų ir suteikti galimybes vykdyti investicinius projektus įsteigiant naują savivaldybių finansinio savarankiškumo instrumentą – Savivaldybių paskolų ir garantijų fondą.

Posėdžio metu nutarta, kad Taryba siūlys Seimui ir Vyriausybei 2.82 procento padidinti savivaldybėms tenkančią gyventojų pajamų mokesčio (GPM) dalį siekiant kompensuoti prognozuojamą 2021 metams 98,1 mln. eurų savivaldybių biudžetų pajamų sumažėjimą ir išlaikyti savivaldybių savarankiškų funkcijų finansavimą bent jau 2020 m. lygiu. GPM dalį 1,58 procento prašoma padidinti ir siekiant kompensuoti centrinės valdžios sprendimais 55,1 mln. eurų padidintas savivaldybių biudžetų išlaidas.

Tarybos nariai apsvarstė ateities ekonomikos DNR plano ir Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemones. Apie tai pranešimą padarė Lietuvos savivaldybių asociacijos patarėja Dovilė Sujetaitė. Tarybos nariams buvo pristatyti LSA veiksmai rengiant Ekonomikos DNR ir ES Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonių planus.

Išklausyta VšĮ Lietuvos savivaldybių asociacijos Mokymo ir konsultavimo centro ataskaita. Ją pristatė šio centro direktorius Saulius Dagys.

Nuotolinio posėdžio dalyviams taip pat buvo pristatyta informacija dėl lyčių lygybės savivaldybėse bei apdovanojimų už geriausias moterų ir vyrų lygybės priemones 2020 metais. Šią informaciją pristatė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Lygių galimybių, moterų ir vyrų lygybės skyriaus vyriausioji specialistė Greta Tumėnienė ir Moterų lobistinės organizacijos pirmininkė Audronė Kisielienė.
 

Petras Ivanovas
Mero patarėjas
Nuotraukose – vyksta nuotolinis Lietuvos savivaldybių asociacijos tarybos posėdis.

mid news zrs 663 meras taryboje

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite