NUTEISTI PER DRŪKŠIUS GABENĘ CIGARETES KONTRABANDININKAI

0
50
populiariausia kontrabanda baltarusiskos cigaretes 47074

Panevėžio apygardos teismas baudžiamuoju įsakymu kaltais dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pripažino 5 asmenis, gyvenančius Visagine.

Tarp šių nuteistųjų yra ir du buvę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) darbuotojai, taip pat pripažinti kaltais piktnaudžiavus tarnybine padėtimi. Už šias nusikalstamas veikas keturiems vyrams ir vienai moteriai skirta baudų nuo 7380 eurų iki 14690 eurų.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Valstybės sienos apsaugos Ignalinos rinktinės ikiteisminio skyriaus pareigūnai nustatė, kad šią nusikalstamą veiką, padarytą praėjusių metų balandį, vykdė organizuota grupė, siekusi iš Baltarusijos į Lietuvą per Drūkšių ežerą pargabenti kontrabandines cigaretes, kurių vertė – daugiau nei 21 tūkstantis eurų.

Visi bendrininkai, veikę organizuotoje grupėje, buvo pasiskirstę vaidmenimis, darbais ir nuosekliai dėliojo kiekvieną nusikaltimo žingsnį. 7500 pakelių cigarečių anksti ryte buvo pergabenti per Lietuvos-Baltarusijos sieną Drūkšių ežere ir vėliau palikti pakrantėje Lietuvos pusėje. Nusikaltėliai akylai stebėjo pareigūnų darbą ir, įvertinę situaciją, kad joks pasieniečių laivas nepatruliuoja ežere, jie valtimi parsiplukdė cigaretes.

10 plėvele įvyniotų ryšulių su kontrabandinėmis cigaretėmis iš valties buvo perdėti į automobilį ir ruošiami vežti paslėpti į netoliese esantį kaimą. Šiame Karlų kaime organizuotos grupės nusikaltimo vykdymas žlugo – juos sulaikė VSAT pareigūnai.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir jį organizavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Parengta pagal Lietuvos Respublikos generalinės prokuratūros interneto svetainės informaciją.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite