EDUKACINIS PROJEKTAS „KNYGOS KELIAS II“ ZARASŲ VIEŠOJOJE BIBLIOTEKOJE IR PADALINIUOSE

0
27
km

Zarasų viešoji biblioteka dalyvaudama Lietuvos kultūros tarybos rengtame Kultūros rėmimo fondo lėšomis finansuojamų projektų konkurse parengė projektą kultūros edukacijai. Tęstinio projekto „Kūrybinių improvizacijų ciklas „Knygos kelias II“ Zarasų viešojoje bibliotekoje ir padaliniuose“ įgyvendinimui skirtas dalinis finansavimas. Šio projekto veiklomis siekiama socialinės atskirties ir kitų grupių vaikus ir jaunimą, suaugusiuosius supažindinti su knygos istorija, jos raida. Atskleisti ir skatinti jų kūrybiškumą, meninius gebėjimus, plėsti kultūros įvairovę, jos prieinamumą. Dalyviai susipažins su Lietuvoje ir kitose šalyse išleistomis gražiausiomis knygomis. Knygos iliustravimo, įrišimo meno, kaligrafijos, ženklinimo paslapčių kūrybinėse dirbtuvėse mokys profesionalūs menininkai, knygų leidėjai.

Projekto veiklos vyks Antazavėje, Zarasuose, Antalieptėje, Imbrade. Kurorto sezono atidarymo šventėje gegužės 26-ąją „Lauko bibliotekoje“ vyksiančiose veiklose dalyvaus šventės dalyviai – zarasiečiai ir svečiai. „100-mečio ateities eskizai. Knygų meistrystės tridienis Zarasų rajone“ birželio mėnesį dalyvaus Eglės namučių šeimynos ir Zarasų dienos centro „Draugai“ nariai. Antalieptėje ir Imbrade kūrybinės dirbtuvės veiks seniūnijų šventėse.

Balandžio 28 dieną renginyje dalyvaus Antazavės vaikų globos namų gyventojai ir seniūnijos gyventojai. Ievos Naginskaitės knygos „Ką padarė žirklės“ pristatymą ir dirbtuves ves menininkė, „Knygos šalies“ įkūrėja Sigutė Chlebinskaitė su asistente Renata Česnavičiene. Dirbtuves „Tušo kelias arba pažintis su sumi-e ir shodo ves japonų meno žinovė Marija Šimanskaitė. L. Brailio biografiją ir rašto paslaptis atskleis šio rašto žinovas, iliustratorius Vytautas Gendvilas.

Projektą remia:

lkt

Zina Černovienė, Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyresn. bibliotekininkė

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite