SPARNŲ ŠLAMESYS

0
51
DSC0001

Populiariausias skaičius šiemet – šimtas… Ir žymi jis ne vien tik Lietuvos Valstybės nepriklausomybės atkūrimo šimtmetį; juo įvairiai įprasminama prasmingos, įdomios veiklos…

Ššššššššš…. Ar girdite sparnų šlamesį? Tai šimtas angelų nusileido Skaitytojų aptarnavimo skyriuje. „SPARNŲ ŠLAMESYS“ – taip vadinasi angelų parodėlė, skirta Lietuvos Valstybės atkūrimo šimtmečiui. Ja Zarasų rajono viešojoje bibliotekoje pradedama Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė.

Žydų mitologijoje ir krikščionių religijoje angelas laikoma pusiau dieviška būtybe. Nors žmonės angelus įsivaizduoja nevienodai, tačiau visada manome, kad angelas – tai mįslinga jėga, kuri sieja skirtingas pasaulio plotmes – žemiškąją ir anapusinę. Nuo seno tikima, kad kiekvienas žmogus turi savo angelą – saugantį ir globojantį. O geri, mūsų mylimiausi žmonės dažnai angelais vadinami.

100 angeliukų parodėlė – Jolitos Kazulėnienės ir Rapolo Tamoševičiaus asmeninės kolekcijos. Jolita sakanti, kad pirmasis angeliukas – iš Amerikos, prieš 20 metų padovanotas kaip draugystės simbolis. Rasi čia ir iš Belgijos, Italijos, Prancūzijos, Latvijos, Estijos – pačios įsigytų ar draugų dovanotų ir priduria, jog „angelas – labai dėkingas suvenyras, nes jų visose šalyse yra labai daug ir įvairių“.

Pats pirmasis angeliukas Rapolui buvo krikšto mamos dovanA. Jis, matyt, buvęs labai komunikabilus ir svetingas – greit atsirado antras, trečias… Labai brangus medinis angelas – a.a. Senelio – Petro Šileikio drožinys. Dauguma jų – dovanoti, parsivežti iš lankytų vietų.

Stikliniai, mediniai, porcelianiniai, metaliniai, šiaudiniai, vaškiniai… Angelas – žvakė, muilas, suvenyras, varpelis… 100 angelų – 100 kasdien mus lydinčių nematomų dieviškų būtybių… 200 sparnų mostai – tai tvirtybės ženklas mums, kad kiltume savo svajonėmis, darbais ir mintimis… Šššš … Angelų sparnų šlamesys primena: knygose – gyvenimo išmintis…

Giedrė MIČIŪNIENĖ

Nuotraukos Inesos DUMBRAVIENĖS

 DSC0002

 DSC0003

 DSC0004

 DSC0011

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite