KNYGA ATVERIA VARTUS Į PASAULĮ

0
27
1

Nors balandžio 23-ąją Lietuva nuo seno švęsdavo Jurgines, 1995 metais UNESCO iniciatyva pradėta minėti ir Pasaulinė Knygos ir autorių teisių diena. Turmanto pagrindinėje mokykloje ši diena taip pat pažymėta: mokiniai supažindinti su šios dienos istorija ir reikšme.

Septintokams buvo perskaitytas šveicarų rašytojo Peter Bichsel knygos „Vaikiškos istorijos“ tekstas „Stalas yra stalas“ (šią knygą vertė Indrė Klimkaitė, iliustravo – Vilija Visockienė. Abi jos gyvena Zarasų rajone). Visų laukė smagi kūrybinė užduotis – teksto kodavimas. Mokiniai dirbo grupelėmis; buvo koduojama lietuvių rašytojo Petro Cvirkos ištrauka apie Strakalą ir Makalą.

Su penktokais buvo skaitoma Justino Marcinkevičiaus poemėlė „Skruzdėlytė po kanopa“ – paskui piešiama iliustracija… Aštuntokai skaitė Jurgio Jankaus kūrinį „Du paukščiukai“ ir kūrė koliažus. Šeštokai klausėsi rašytojos Vytautės Žilinskaitės kūrinėlių, iliustravo juos, o dešimtokai atliko literatūrines užduotis.

Knyga atveria vartus į Pasaulį ir į Gyvenimą.

Giedrė MIČIŪNIENĖ, mokytoja
Nuotraukos autorės

2

3

44

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite