MARGUČIUOSE – NERIBOTOS FANTAZIJOS RAŠTAI

0
60
a1

Dusetiškę Daivą Stasiškienę, kūrybinės amatų grupės „Dusetėlė nuo Sartų“ narę, žinome kaip nenustygstančią ir nuolatos pilną naujų idėjų kūrėją. Jos darbų kraitėje galima rasti visko – audimo ir skiautinių, įvairių odinių papuošalų ir nertų skraisčių, riešinių, vilnos dirbinių, paveikslų ir iliustruotų knygų, o kur dar žaviosios autorinės nepakartojamų charakterių lėlės!

Šį kartą Daiva atverčia naują kūrybos puslapį ir kviečia į Dusetų K. Būgos biblioteką pasigrožėti daug kruopštumo ir laiko pareikalavusiais velykiniais margučiais. Kiaušinis – pats universaliausias gyvybės simbolis, iš jo, anot pasaulio legendų, atsirado kosmosas. Šie Daivos margučiai kitokie, nei esame įpratę matyti. „Velykinius kiaušinius dariau papjė – mašė technika. Ant baliono klijuoju daug laikraščių sluoksnių, laukiu, kol išdžius ir sukietės, o tada jau leidžiu reikštis fantazijai – dekoruoju virvelėmis, juostelėmis, nėriniais, karoliukais ir t.t. Kai kuriuos kiaušinius esu padariusi Lietuvos šimtmečio progai, juos dekoravau su lininėmis, tautinėmis, trispalvėmis juostelėmis. Darbo procesas ilgas – užtrunka kelias paras, kol kiaušinio forma išdžiūva, o dekoravimas gali trukti visą dieną“, – pasakoja Daiva.

Galima ne tik pasigrožėti šiais ypatingais margučiais, bet ir juos įsigyti. Kiekvienas jų – unikalus, savotiškai primenantis įžymiuosius Faberžė kiaušinius, tik sušildytas mūsų krašto kūrėjos rankų, įkvėptas savos gimtinės spalvų ir ornamentų.

Vilija VISOCKIENĖ,
Nuotraukos autorės

a2

a3

a10

IMG 20180419 122224

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite