BALTIJOS ŠALIŲ DISKGOLFO TURO PIRMAME ETAPE ZARASUOSE DOMINAVO ESTAI

0
12
DariusGricius

Praėjusį savaitgalį Lietuvoje, Nedožinkos diskgolfo parke Zarasų rajone prasidėjo jubiliejinis dešimtas Baltijos šalių diskgolfo turo „Innova Baltic Tour 2018“ sezonas. Vyko pirmasis etapas – „Zarasai Open“ turnyras. Nedožinkos parkas yra vienintelis, kuriame šio turo varžybos vyko kiekvienais metais – dešimtus metus iš eilės!

Turnyro rezultatai puikiai atspindi labai greitą šios sporto šakos populiarėjimą Estijoje – trijuose iš keturių divizionų pergales šventė šios šalies atstovai.

„Zarasai Open“ varžybos vyko dvi savaitgalio dienas, per kurias dalyviai sužaidė tris ratus po 19 krepšių. Tai buvo didžiausios diskgolfo varžybos Lietuvos istorijoje – jose varžėsi 95 sportininkai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Rusijos.

Pagrindiniame Atvirajame divizione pergalę pasiekė aukščiausią reitingą turnyre turėjęs Estijos atstovas Silver Lätt, dviem taškais aplenkęs savo tautietį Robert Maidla. Trečią vietą pasidalino net trys estai. Trečios vietos trofėjų tik po „staigios mirties“ peržaidimo užsitikrino pernai metų šio turnyro vicečempionas Krister Tammjärv. Tarp lietuvių aukščiausią vietą užėmė Linas Strelkauskas iš Paryžiaus (Jonavos raj.). Linas, dar pernai žaidęs jaunimo divizione, demonstravo puikų žaidimą, sužaidė aukščiausio reitingo ratą savo karjeroje, ir bendroje sumoje nuo nugalėtojo atsiliko tik 5 taškais! Du metus iš eilės „Zarasai Open“ turnyrą laimėjęs, 5 kartus Lietuvos čempionas Gabrielius Gricius žaidė labai nesėkmingai, ir su savo komandos draugu Mindaugu Pošiumi pasidalino tik 17-tą vietą.

Moterų divizione pergalę pasiekė taip pat aukščiusiai reitinguota Estijos atstovė Krist Tattar. Nuo jos 6 taškaias atsiliko ir antrą vietą užėmė pernai metų turnyro laimėtoja Anneli Tõugjas. Trečia – dar viena estė Keiti Tätte, nugalėtojai pralaimėjusi 11 taškų.

Vienintelis divizionas, kuriame šeimininkai neleido dominuoti svečiams iš Estijos, buvo Vyrų 40+ amžiaus grupės varžybos. Čia po atkaklios kovos nugalėtojo titulą po metų pertraukos susigražino vienas iš turnyro organizatorių Darius Gricius („DiscCity“ komanda), tik vienu tašku aplenkęs savo komandos draugą Tadą Ūselį. Trečioje vietoje liko aukščiausią reitingą tarp 40+ žaidėjų turėjęs estas Oliver Hanschmidt, nuo T.Ūselio atsilikęs taip pat tik vienu tašku. Parko „šeimininkas“ Andrius Navickas nuo O.Hanschmidt‘o atsiliko 3 taškais, ir tenkinosi ketvirta vieta.

Jaunimo (iki 18 metų amžiaus) divizione nesunkę pergalę pasiekė dar vienas estas – Robert Lepik. Antroje vietoje, taip pat Estijos atstovas, Mark Eeemil Mustonen. Trečioje vietoje liko žaidėjas iš Rusijos – Vasilij Jusim.

Jubiliejinis 10-tas Baltijos šalių diskgolfo turas, prasidėjęs Lietuvoje, dabar keliauja į Latvijos sotinę Rygą. Rygos Meža parke birželio 2-3 dienomis vyks antrasis etapas – „Riga Open“ turnyras. Trečiasis „Innova Baltic Tour 2018“ etapas bus žaidžiamas liepos 6-8 dienomis Estijoje, netoli Pernu miesto Joulumae sporto komplekse įrengtame diskgolfo aikštyne. Čia vyks turnyras „Parnu Open“. „Parnu Open“ turnyras šiemet sulaukė išskirtinio dėmesio – tai bus vienintelis turnyras Europoje, kuriame bus galima laimėti penkis kelalapius į aukščiausio prestižo diskgolfo varžybas pasaulyje – atvirąjį JAV čempionatą „USDGC 2018“! Toks išskirtinis statusas pritrauks daug pajėgių žaidėjų ne tik iš Europos, bet ir iš kitų žemynų!

„Innova Baltic Tour Zarasai Open 2018“ rezultatai
Atvirasis divizionas
1. Silver Lätt (Estija) – 164 metimai, (-22 nuo paro)
2. Robert Maidla (Estija) – 166 (par -20)
3. Krister Tammjärv (Estija) – 167 (par -19)
3. Markus Dvinjaninov (Estija) – 167 (par -19)
3. Martin Loim (Estija) – 167 (par -19)

7. Linas Strelkauskas (Lietuva) – 169 (par -17)
17. Gabrielius Gricius (Lietuva) – 174 (par -12)
17. Mindaugas Pošius (Lietuva) – 174 (par -12)
24. Pranciškus Gricius (Lietuva) – 178 (par -8)
33. Aurelijus Zinkevičius (Lietuva) – 184 (par -2)
49. Karolis Lukoševičius (Lietuva) – 191 (par +5)

Moterų divizionas
1. Kristin Tattar (Estija) – 189 (par +3)
2. Anneli Tõugjas (Estija) – 195 (par +9)
2. Keiti Tätte (Estija) – 200 (par +14)
40+ amžiaus divizionas
1. Darius Gricius (Lietuva) – 184 (par -2)
2. Tadas Ūselis (Lietuva) – 185 (par -1)
3. Oliver Hanschmidt (Estija) – 186 (par 0)
4. Andrius Navickas (Lietuva) – 189 (par +3)
….
11. Raimondas Mikalkėnas (Lietuva) – 200 (par +14)
12. Miroslavas Jurgelevičius (Lietuva) – 206 (par +20)

Jaunimo iki 18 metų divizionas
1. Robin Lepik (Estija) – 172 (par -14)
2. Mark Eemil Mustonen (Estija) – 212 (par +26)
3. Vasilij Jusim (Rusija) – 225 (par +29)

Visi rezultatai: https://www.pdga.com/tour/event/36334

Informaciją parengė
Darius Gricius
VšĮ Vilniaus diskgolfo klubas

KrsitinTattar2

LinasStrelkauskas2

RobinLepik

SilverLatt2

Laimetojai atvirasis

Laimetojai 40

Laimetojai jaunimas

Laimetojos moterys
Tel +370 687 81223
e. paštas Darius.Gricius@DiscCity.eu

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite