ZARASŲ VIEŠOJI BIBLIOTEKA KVIEČIA PRISIJUNGTI PRIE EUROPOS DIENOS ŠVENTĖS „PO EUROPOS KULTŪRŲ SKĖČIU”

0
17
15748

Zarasų viešoji biblioteka kviečia prisijungti prie Europos dienos šventės „Po Europos kultūrų skėčiu”.

Vieta: Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos (D. Bukonto g. 20) vidinis kiemelis, renginių salė ir I aukšto galerija.
Laikas: Gegužės 9-oji diena (trečiadienis) nuo 10.00 val. iki 13.00 val.

PROGRAMA

Šventės programa kiemelyje 10.00–13.00 val.

Nuo 10.00 val. Europos sodinukų mainų mugė „Su meile Tau“. Kviečiame visus mainytis ir dalintis. Vaišiname karšta arbata (registruotis tel. 8385 523 86).

Vaikams:
10.00-10.30 val. Piešinių konkursas ant asfalto „Graži mūsų Europa“su Zuikiu Nulėpausiu. Dalyviai Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos moksleiviai.
10.00-10.30 val. Koncertuoja Zarasų kultūros centro ir „Santarvės” pradinės mokyklos jungtinis vaikų ir jaunimo folkloro ansamblis „Čiūta”. Vadovė Diana Skvarčinskaitė.
10.30-10.50 val. Kūrybinės dirbtuvėlės vaikams – Europos Sąjungos žemėlapio „Europa iš dalelių” dėlionė, tolerancijos girliandos vėrimas „Širdies dalelė draugui iš Europos”.
10.50-11.10 val. Senoviniai lietuvių liaudies žaidimai. Vadovė Zarasų Kultūros centro etnografė Rima Vitaitė.
11.15-12.15 val. Edukacinė veikla vaikams: lietuviškas „Senolių kaimas“, „Sviesto ir duonos kelias“.

Šventės programa bibliotekos renginių salėje 11.00-13.00 val.

11.00 val. Šventės atidarymas. Šaulių kuopos „Vytis” šauliai įneša ES vėliavą, skambant Europos Sąjungos himnui.
11.05–11.15 val. Sveikinimo žodžiai. Sveikina Zarasų rajono meras Nikolajus Gusevas, kiti rajono tarybos nariai.
11.15–11.30 val. Pranešimas apie ES mažų valstybių saugumą. Pranešėjas Arnoldas Abramavičius, Europos Sąjungos Regionų komiteto viceprezidentas.
11.30–11.45 val. Pranešimas apie kultūros paveldo išsaugojimo reikšmę ir aktualizavimo galimybes (Europos Sąjungoje, Lietuvoje, Utenos regione, Zarasų krašte). Pranešėja Daiva Šukštulienė, Zarasų rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir kultūros skyriaus vedėjo pavaduotoja.
11.45- 12.00 val. Jaunimo galimybės Europos Sąjungos šalyse. Pranešėjas Ernestas Šaltys, Zarasų „Ąžuolo“ gimnazijos gimnazistas, Jaunimo Europos komandos narys.
12.00–12.15 val. Gyvosios knygos skaitymas. Savanorio Francesco Farinella iš Italijos dalijimasis savanoriavimo patirtimi. Italijos kultūrinio bei kulinarinio paveldo pristatymas. Blitz viktorina.

Nuo 12.20 val. ES šalių maisto mugė (bibliotekos I a. galerija).

Projekto partneriai: Zarasų žemės ūkio mokykla, Zarasų „Ąžuolo“ gimnazija, Zarasų Paulio Širvio progimnazija, Zarasų „Santarvės“ pradinė mokykla, Šaulių kuopa „Vytis”, Zarasų kultūros centras.

Europos dieną Zarasų viešojoje bibliotekoje remia Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.

ek

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite