KAIP APLENKTI ŠIRDIES SKAUSMUS?

0
24
Doctor Drawing Heart

Širdies ir kraujagyslių ligos šienauja gyvybes, bet už savo sveikatą galite laiku pakovoti. Pirmiausia – reguliariai išsitirkite. Dabar trys širdžiai svarbūs kraujo tyrimai MEDICINA PRACTICA laboratorijoje atliekami gerokai pigiau.

Manote, kad širdis visada pasiunčia aiškų pavojaus signalą? Rizikuojate lemtingai suklysti. Žmogus daug metų gali nejausti jokių ligos požymių, kol neprasideda širdies skausmai ar staiga ištinka infarktas. Todėl taip dažnai pabrėžiama profilaktinių tyrimų svarba – jų dėka dabar ligą įmanoma anksti diagnozuoti ir aplenkti, pavyzdžiui, keičiant įpročius.

Ypač svarbu kontroliuoti klastingąją aterosklerozę. Ji yra dažniausia širdies ir kraujagyslių sunkių ligų priežastis. Aterosklerozė tyliai žaloja bei užakina gyvybiškai svarbias arterijas. Skausmai užklumpa, kai ši klastūnė būna jau toli pažengusi – vainikinės arterijos spindis susiaurėja daugiau nei 70 proc. Išauga išeminės širdies ligos ir kitų pavojingų komplikacijų pavojus.

Vienas pagrindinių aterosklerozės veiksnių – lėtinis kraujagyslių uždegimas. Jį leidžia pastebėti didelio jautrumo C-reaktyvinio baltymo tyrimas (dj-CRB). Be to, šis tyrimas gali padėti laiku pastebėti infarkto ar insulto pavojų net ir tiems rizikos grupės pacientams, kurių cholesterolis dar atitinka normą. Išsitirdamas dj-CRB žmogus turi nesirgti infekcine liga.

Kitas svarbus kraujo tyrimas – lipidograma, kuri parodo bendrojo, gerojo, blogojo cholesterolio ir trigliceridų kiekį. Blogieji kraujo riebalai skverbiasi į uždegimo pažeistas kraujagyslių sieneles. Tai skatina aterosklerozę.

Po infarkto bei kitų aterosklerozės komplikacijų seka ūmus arba lėtinis širdies nepakankamumas. Šią mirtinai pavojingą ligą galima iškart nustatyti atlikus NT-pro BNP tyrimą. Jis taip pat padeda įvertinti, ar širdies nepakankamumas tinkamai gydomas.
——-
MPL logoAKCIJA! – 50% nuolaida širdies tyrimams MEDICINA PRACTICA laboratorijoje Vilniaus g. 1B (Zarasų ligoninėje), tel. 544 87. NEMOKAMAS KRAUJO PAĖMIMAS! Prieš tyrimą būtina bent 12 val. nevalgyti. Iš anksto registruotis nereikia. Akcija – iki birželio pab. Daugiau inf.: www.medicinapractica.lt

po straipsniu

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite