CIVILINĖS SAUGOS DIENA ŽEMĖS ŪKIO MOKYKLOJE

0
93
IMG 0341

Zarasų rajono savivaldybės administracija kartu su Zarasų žemės ūkio mokyklos vadovais ir mokytojais surengė šioje mokykloje civilinės saugos dieną, kurios metu buvo analizuojamos aktualios civilinės saugos problemos.

Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Zarasų rajono policijos komisariato veiklos skyriaus vyriausioji tyrėja Rosita Gurskaja supažindino renginio dalyvius apie policijos vaidmenį likviduojant ekstremalius įvykius. Viešnia moksleiviams papasakojo apie konkrečius Zarasų rajono ekstremalius įvykius, kuriuos likviduojant dalyvauja policijos pareigūnai. Viešniai iš policijos pademonstravo video filmus, kurie skiepija saugios elgsenos principus neįprastų situacijų atvejais.

Didelį pavojų kelia žmonėms, jų turtui ugnis. Apie ta, kaip apsisaugoti nuo gaisro ir jo pasekmių moksleiviams papasakojo Utenos priešgaisrinės valdybos Zarasų priešgaisrinės tarnybos valstybinės priešgaisrinės priežiūros poskyrio inspektorius Arūnas Daunaravičius. Renginio dalyviai buvo supažindinti su ekstremaliais įvykiais ir situacijomis, kuriuos likviduoja ugniagesiai gelbėtojai. Moksleiviams buvo pademonstruoti video filmų, kuriuose pateikta medžiaga apie elgseną ekstremalių situacijų atvejais. Inspektorius demonstravo nuotraukas

Šiltai sutiko dienos dalyviai Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Vyčio apygardos 5-osios rinktinės 508-osios lengvosios pėstininkų kuopos karius. Vyresnysis seržantas Remigijus Jovaiša, savanoris Vaclovas Stankevičius papasakojo moksleiviams apie savanorių šiokiadienius, apie rengimąsi ginti Tėvynę, veiklą sprendžiant opias rajono bendruomenės problemas. Susitikimo svečiai pabrėžė, kad savanoriška tarnystė Tėvynei yra kiekvieno Lietuvos Respublikos piliečio pasididžiavimas. Savanorių motyvacija, profesionalumas, Tėvynės meilė yra patys galingiausias ginklai, ginant mūsų valstybę. Svečiai papasakojo, kad savanoriai dalyvauja ne tik mokymuose, kitose akcijoje, jie visada pasiryžę dalyvauti ir taikos metu likviduojant ekstremalius įvykius ir situacijas.

Po to ugniagesiai gelbėtojai visus pakvietė į mokyklos kiemą. Čia buvo demonstruojama nauja ugniagesių technika, priemonės. Dažnas moksleivis galėjo pabandyti ir pats kaip jos veikia.

IMG 0349

IMG 0357

IMG 0361

IMG 0366

IMG 0369

IMG 0372

IMG 0378

IMG 0381

IMG 0383

IMG 0384

IMG 0385

IMG 0388

IMG 0390

IMG 0393

IMG 0398

IMG 0399

IMG 0402

IMG 0404

IMG 0405

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite