PRASIDEDA NAUJAS INOVATYVIOS BIBLIOTEKOS PROJEKTAS

0
18
20180427082657 eslrkm

Nuo 2018 m. sausio iki 2021 m. sausio įgyvendinamas Kultūros ministerijos ir Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos projektas „Gyventojų skatinimas išmaniai naudotis internetu atnaujintoje viešosios interneto prieigos infrastruktūroje“.

Projektu siekiama plėtoti ir atnaujinti viešos prieigos kompiuterių ir interneto infrastruktūrą viešosiose bibliotekose, sudarant sąlygas gyventojams dalyvauti skaitmeninių kompetencijų ugdymo ir vietos skaitmeninio turinio kūrimo bei kitose skaitmeninės informacijos iniciatyvose.

Projekto įgyvendinimo laikotarpiu planuojama atnaujinti Zarasų viešojoje bibliotekoje ir kaimo padaliniuose kompiuterinę ir programinę įrangą, bus sukurtos naujos darbo vietos darbui su vaizdo ir garso ir/ar grafine medžiaga, asmenų inžinerinius gebėjimus lavinančiais konstruktoriais, robotikos rinkiniais, taip pat darbui su virtualios realybės ir kt. įrenginiais. Projektas prisidės prie skaitmeninės atskirties problemos sprendimo. Bibliotekose gyventojams bus suteikta galimybė naudotis spartesniu negu 30 Mb/s interneto ryšiu. Taip pat numatoma apmokyti naudotis įranga bibliotekų darbuotojus, modernizuoti lankytojų, kurie naudojasi įrengtomis viešomis darbo vietomis bibliotekose, registravimo ir statistikos sistemą. Visų šių paslaugų tikslas – įgalinti e. transformaciją, t. y. skatinti naujų produktų ir paslaugų atsiradimą įvairiose vietovėse, nepriklausomai nuo esamos infrastruktūros ar ekonomikos lygio.

Per projekto 2018 m. IV ketvirtį numatyta skirti Zarasų viešajai bibliotekai, Dusetų, Ligoninės ir Turmanto filialams 27 stacionarius kompiuterius, 1 liečiamą terminalą, 4 multifunkcinius spausdintuvus ir 4 projektorius.

Bendra projekto vertė – 10 744 762 eurai. Projektas finansuojamas iš 2014–2020 metų Europos Sąjungos struktūrinių fondų investicijų veiksmų programos projekto 2 prioriteto „Informacinės visuomenės skatinimas“ 02.2.2-CPVA-V-524 priemonės „Gyventojų skatinimas išmaniai naudotis internetu atnaujintoje viešosios interneto prieigos infrastruktūroje“.

Parengė Inesa Dumbravienė,
Zarasų viešosios bibliotekos atstovė ryšiams su visuomene

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite