APIE TYLIĄJĄ KNYGĄ IR DRAUGYSTĘ

0
43
1

Sausio 25 d. bibliotekoje lankėsi Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos I c klasės mokiniai su mokytoja Irena Sabaliauskiene. Mažieji lankytojai mokėsi kurti pasakojimą pagal tyliosios (bežodės) Ievos Babilaitės knygos „(Ne) vienas“ iliustracijas.

Dalyviai edukacijos pradžioje vartydami knygos puslapius pastebėjo, kad juose nėra teksto.  Klausydamiesi bibliotekininkės pasakojimo sužinojo, kad tokia knyga vadinama tyliąja arba bežode knyga, o tekstą galima patiems sukurti. Vaikai vieni pasakojo ką mato iliustracijose, kiti siūlė personažų vardus. Visi draugiškai kurdami sukūrė pasakojimą apie žmogpaukštį Kiką ir šunį Arį. Džiaugėsi, kad jie susidraugavo. Klausėsi patarlių apie draugystę, patys jas kūrė. Draugams dovanojo širdeles.

Zina Černovienė,

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukų autorė Vita Juškėnienė

2

3

4

5

6

7

8

10

11

12

13

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite