EDUKACINIS SPEKTAKLIS „ŽALIA GYVA”

0
51
spektaklis 1

Sausio 30 d. (pirmadienį) 11 val. kviečiame šeimas, mokytojus, vaikus, senelius į teatro „Teatriukas” edukacinį spektaklį „Žalia gyva”. Žalia gyva – senas vaikų žaidimas. Jį Vilniuje ir apylinkėse žaidė pokario vaikai – bet kuriuo momentu vaikas galėjo ištarti „žalia gyva” ir draugas turėjo parodyti prie savo kūno glaudžiamą žalią, gyvą lapą, gėlės žiedą ar pan. Žiemą tai buvo nelengva užduotis!

Profesionali kūrybinė grupė pasitelkusi nuotraukas, literatūrinę medžiagą (daugiausia naudota G. Mareckaitės knygos „Anapus ir anapus Vilniaus vartų“ medžiaga), gyvus prisiminimus kūrybiškai ir jautriai sudėliojo originalų scenarijų, kurio veikėjai – įvairių tautybių, įvairių laikotarpių mažieji Vilniaus gyventojai. O istorijos – pačios įvairiausios – ir labai linksmos, ir liūdnos, ir sukrečiančios.

Tai – tarsi gyva istorijos pamoka, skatinanti prisiminti, telktis ir didžiuotis savo miesto istorija, vystanti kritinį mąstymą, kūrybiškumą. O taip pat prasmingai paminėti 700 -ąjį Vilniaus gimtadienį!

Režisierė Agnė Sunklodaitė, scenografė Giedrė Brazytė, kompozitorius Žilvinas Ramanauskas, aktoriai Dalia Mikoliūnaitė, Žilvinas Ramanauskas (dubleriai aktoriai Dominyka Budinavičiūtė, Gintautas Ulmis).

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite