PAVASARĮ ŽYDI MEDŽIAI IR ŽODŽIAI

0
79
20230313 125728

Lyg jausdamas pavasario alsavimą, Zarasų viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriuje sužaliavo Poezijos medis.

Poezijos diena minima kovo mėnesio 21 dieną visame pasaulyje jau nuo 2000 metų. Ir nors šventė dar ne taip seniai peržengė brandos slenkstį, pati poezija gyvuoja, džiugina ir jaudina žmones jau šimtus, o gal net tūkstančius metų.

Kaip pasakyti pasaulį, kad jis tilptų į kelias ar keliolika eilučių?

Turbūt sunku rasti žmogų, kuris nebūtų bandęs pats parašyti eilėraščio. Tai rodo, kad poezija nepraranda galios ir aktualumo nepriklausomai nuo laikmečio ar epochos. Eilėraščiai skaitomi, cituojami, dainuojami, sakomi iš atminties. Juose nuolat veriasi seni ir kuriasi nauji pasauliai, skleidžiasi po metaforomis paslėptos mintys ir jausmai.

Pasak poeto Mariaus Buroko, šiuolaikiniame pasaulyje eilėraštis – tai pauzė, galimybė nors trumpam susimąstyti ir pasigrožėti. Poeziją skaitantys žmonės – tai žmonės, pasinaudoję proga mąstyti. Mąstyti štai tokia originalia forma.

Skaitytojams siūlome atsiversti savo mėgstamą poezijos knygą, atitrūkti nuo įkyrėjusios rutinos ir mintimis nusikelti toli nuo realybės.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite