SALAKO BIBLIOTEKOJE PAMINĖTA KNYGNEŠIO DIENA

0
45
received 723057669468644

Kovo 16 dieną Salako bibliotekoje apsilankė Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos Salako ugdymo skyriaus mokiniai su auklėtojomis. Vaikai domėjosi šimto metų senumo knygelių paroda, klausėsi bibliotekininkės pasakojimo kur buvo spausdinamos lietuviškos knygelės spaudos draudimo metais, kokiu būdu jos pasiekdavo Lietuvą, kur buvo slepiamos ir kaip platinamos Lietuvoje. Mažieji skaitytojai suprato, jog tokio gražaus žodžio kaip knygnešys, neturi jokia kita tauta.

Antroje renginio dalyje bibliotekininkė vaikus pakvietė ir pamokė kaip patiems pasigaminti knygelę. Kol mažieji žaidė bibliotekos žaislotekoje, kūrėjai dėliojo lapus, spalvino knygos viršelį, numeravo. Netrukus vaikų akutės džiaugėsi savo darbo knygelėmis. Išsirinkę knygelių skaitymui ir džiaugdamiesi sukurtomis, svečiai išskubėjo į savo mokyklą.

Tai prasminga pamoka, apie knygos kelią, drąsą ir pasiaukojimą dėl savo gimtosios kalbos, dėl lietuviško rašto apsaugojimo ir išsaugojimo.

Danutė Koroliova,

Salako bibliotekos vyresn. bibliotekininkė

Nuotr. autorės

100

101

102

104

106

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite