APIE LELIJAS, MAGIJĄ IR KNYGŲ PENKETUKĄ

0
38
1679658594682

Saulėtą kovo 24-osios rytą Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje linksmai šurmuliavo būrelis vaikų. Tai Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos IV-os c klasės moksleiviai (mokytoja Laimutė Lumbienė). Jie edukacijos „Susitikimas su literatūros personažais“ dalyviai.

Moksleiviai skaitydami ir diskutuodami susipažino su knyga „Lelijos nuodija miestą“. Šiuolaikiškos, intriguojančio siužeto knygos autorė Indrė Šalčiūtė joje pasakoja apie du pasaulius. Viename – realiame pasaulyje, apie mieste gyvenantį berniuką Miką, jo šeimą, kitame – fantastinius, magiškus įvykius, jų pagrindinį dalyvį Miką ir kitus tris berniukus. Apie ekologinę grėsmę, kuri suvienija kūrinio personažus ir skatina jų pilietiškumą.

Debiutantės rašytojos I. Šalčiūtės (dailininkė Viktorija Ežiukas) kūrinys „Lelijos nuodija miestą“ yra akcijos „Metų knygos rinkimai“ Vaikų penketuko dalyvis. Renginio dalyviai susipažino ir su kitomis akcijoje dalyvaujančiomis vaikų knygomis – „Tetulė Liu“ (aut. Ilona Ežerinytė), „Pasakojimas apie katiną ir tulpę“ (aut. Evelina Daciūtė ir Aušra Kiudulaitė), „Žvaigždžių paukštis“ (aut. Kęstutis Kasparavičius), „Geriausia diena“ (aut. Kotryna Zylė). Sužinojo kur ir kaip galima balsuoti už labiausiai patikusią knygą.

Po refleksijos organizuotose kūrybinėse piešimo dirbtuvėse savo iliustracijose vaizdavo tai kas teršia aplinką, kaip reikia saugoti gamtą, kad gyventume saugesnėje aplinkoje.

Zina Černovienė, Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukos autorės.

1679658709342

1679658739579

1679658770600

1679658798170

1679672378708

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite