KVIEČIAME Į „POEZIJOS PAVASARIO 2023“ ŠVENTĘ

0
36
Image

Gegužės 26 d. (penktadienį) Zarasų rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje ir Antazavės dvare įvyks poezijos festivalio „Poezijos pavasaris 2023“ skaitymai. Zarasiečius ir svečius eilėmis džiugins jaunosios poetės: Vitalija Maksvytė, Dalia Morozovaitė, Rūta Suchodolskytė, aktorė Gražina Urbonaitė, muzikos kūriniais – bardas Gytis Ambrazevičius.  Renginiai vyks:

12:30 val. Antazavės dvare

16:00 val. Viešosios bibliotekos renginių salėje.

Šiais metais jau penkiasdešimt devintąjį kartą vykstantis tarptautinis poezijos festivalis pasklido visoje Lietuvoje.  

Trumpai apie į Zarasus atvykstančius kūrėjus:

Vitalija Maksvytė – rašytoja, poetė, lektorė. Gyvena ir dirba Vilniuje. Augina tris vaikus. Yra poezijos knygos „Kvėpuoju“, straipsnių ir apžvalgų autorė, LRT laidos „Labas rytas, Lietuva“ bendradarbė, viena iš VšĮ Tėvystės centras įkūrėjų, visuomenininkė ir žmogaus teisių aktyvistė.

Dalia Morozovaitė – teatro, kino ir televizijos aktorė, poetė, knygos „Lytėjimas“ autorė. Dalia Morozovaitė yra įsitikinusi, kad žodis turi galią. Parinktas su meile ir tinkamai pasakytas, jis ir glosto, ir gaivina, ir guodžia, ir gydo. Vaidino TV serialuose „Nekviesta meilė“, „Kelias namo“ ir kt.

Rūta Suchodolskytė – poetė, poezijos knygų „Susitarimas kvėpuoti kartu“ ir „Namai jazminų akimis“ autorė. Lietuvos edukologijos universitete studijavo anglų kalbą, tęsė mokslus Norvegijos Bergeno universitete, kur studijavo literatūros teoriją ir norvegų kalbą bei Šiaurės Airijos Ulsterio universitete – kūrybinį rašymą ir airių literatūrą.

Gražina Urbonaitė – Lietuvos teatro ir kino aktorė, skaitovė. Aktorė daugelį metų skaito lietuvių klasiką poezijos vakaruose. Vyriausybės kultūros ir meno premijos laureatė (2007 m. ), nacionalinės Kalbos premijos „Už įtaigų kalbos puoselėjimą skleidžiant nacionalinės klasikos kūrinius ir stiprinant jos grožį“ (2011m.) laureatė.

Gytis Ambrazevičius ­ – bardas, kuris groja pasidainuojamąją poeziją, rašo eilėraščius, kuria dainas. Sauliaus Mykolaičio vardo prizo ir premijos laureatas (2012 m. ).  Gytis Ambrazevičius ir Grupė koncertuoja muzikos festivaliuose, dalyvauja dainuojamosios poezijos renginiuose.

Giedrius Alkauskas – matematikas, kompozitorius, poetas. Gyvenime ieškantis prasmių ir sąsajų tarp skirtingų dalykų. Knygos „Keliaujantis akmuo” autorius, kurioje sudėti eilėraščiai ir sakmės, įkvėpti lietuvių mitologijos ir tautosakos.

Daugiau apie „Poezijos pavasario 2023“ renginius skaitykite Lietuvos rašytojų sąjungos svetainėje ir  festivalio „Facebook“ paskyroje 

Kviečiame dalyvauti ir pasisemti pavasariškos „Poezijos pavasario 2023“ nuotaikos!

Organizatoriai – Rašytojų klubas, Lietuvos rašytojų sąjunga ir Zarasų rajono savivaldybės viešoji biblioteka.

Image 1

 

 

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite