SU VAIKAIS APIE DRAUGYSTĘ IR LIŪDESĮ

0
42
Image

Gegužės 25-osios rytą bibliotekoje apsilankė būrelis jauniausių Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos ugdytinių – priešmokyklinukų grupė su mokytoja Jolanta Bagdonavičiene.

Smalsučiai bibliotekoje apsilankę po kelių mėnesių pertraukos įdėmiai apžiūrėjo visas parodėles edukacinėje erdvėje. Pasidžiaugę gražiais kūrinėliais pasiruošė valandėlei apie jausmus, žaidimų kambarį galės patikrinti vėliau.

Įdėmiai išklausę bibliotekininkės skaitomą istoriją apie katiną Oskarą Rumtumtugerį, pirmą sykį savo gyvenime pajutusį naują jausmą – džiaugsmą, susidraugavus su tulpe. Deja, po džiaugsmo katiną aplankė ir kitas jausmas – liūdesys, netekus draugės.

Reflektuodami klausytojai vardijo juos užplūdusius jausmus klausantis skaitomos istorijos. Žaisdami edukacinį stalo žaidimą „Šviesiuko emocijos“ spėliojo koks jausmas pavaizduotas kortelėje. Samprotavo apie tai kokie jausmai jiems malonesni, kokius jausmus teko patirti. Ką daryti, kad artimieji ir draugai jaustųsi gerai.

Kūrybinėse dirbtuvėse kiekvienas pasigamino saulutę su išsirinkto jausmo veiduku. Saulučių buvo įvairių kaip ir jausmų.

Zina Černovienė, Zarasų rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

Nuotraukos Donato Merkio

Image 1

Image 2

Image 3

Image 4

Image 5

Image 6

Image 7

Image 8

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite