SIEKIAMA GLAUDESNIO BENDRADARBIAVIMO

0
26
1

Zarasų rajono savivaldybės viešoji įstaiga Pirminės sveikatos priežiūros centras kartu su Latvijos Respublikos Daugpilio regionine ligonine įgyvendina Interreg V-A Latvijos ir Lietuvos bendradarbiavimo per sieną programos projektą Nr. LLI-224 „Improving Accesibility of Quality Medical Care While Strengthening Institutional Capacity and Cooperation in the cross-border Region Zarasai-Daugavpils“/“QUALITY MEDICAL CARE“ .

Vakar projekto partneriai Zarasuose surengė ekstremaliųjų situacijų valdymo mokomąsias pratybas. Pratybose buvo imituojama Didžiojoje saloje masinė nelaimė, kurios metu sužeista daug žmonių. Šių pratybų tikslas buvo praktiškai išbandyti kaip būtų gelbėjami žmonės nelaimės atveju pasitelkus į pagalbą ne tik Lietuvos, bet ir Latvijos medicinos darbuotojus.

Pratybose dalyvavo ir Zarasų rajono savivaldybės ekstremaliųjų situacijų komisija. Šios komisijos ir operacijų centro nariai savivaldybės lygio funkcinėse pratybose analizavo ir praktiškai spręstinus uždavinius šios imituojamos situacijos atveju: rajono Savivaldybės direktorius Benjaminas Sakalauskas priėmė įsakymą dėl ekstremalios situacijos paskelbimo bei šios situacijos likvidavimo operacijos vadovo paskyrimo. Rajono Savivaldybės Operacijų centro, gyventojų evakavimo ir priėmimo komisijos nariai mokėsi, kaip iš nelaimės vietos būtų evakuojami žmonės, o taip pat aktyvinama kolektyvinio statinio veikla. Zarasų rajono savivaldybės ekstremaliųjų situacijų komisijos, Operacijų centro kompetencijos pratybų daliai vadovavo rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas, Operacijų centro koordinatorius Renius Kisielius.

Imituojamoje situacijoje dirbo medikai. Jie suteikinėjo pagalbą sužeistiesiems. Juos rūšiavo, vežė į medicinos įstaigas Daugpilyje, Zarasuose, Visagine ir Utenoje.

Po praktinių pratybų atsakingų institucijų atstovai vyko į Daugpilio miesto regioninę ligoninę. Čia vyko stalo pratybos. Jų metu dalyviai analizavo abiejų šalių teisių aktus, jų skirtumus, galimybes savivaldybėms pasitelkti pagalbą iš artimiausių kaimynų. Buvo analizuojama ir kaimyninių šalių policijos, pasienio tarnybų bendradarbiavimo, naujų sutarčių pasirašymo ir esamų tobulinimo, tolimesnio bendradarbiavimo perspektyvos.

Šių pratybų tikslas ne tik praktiškai išbandyti, bet ir teoriškai aptarti kaip, atsižvelgiant į galiojančius teisės aktus, vyksta bendradarbiavimas tarp gelbėjimo tarnybų bei numatyti gaires kaip jį pagerinti.

Remiantis mokomųjų pratybų išvadomis, projekto lėšomis bus parengtos gairės, numatančios proporcingą Zarasai-Daugpilis pasienio regione veikiančių tarnybų reagavimą masinės nelaimės atveju. Manoma, kad po sutarčių pasirašymo Zarasų rajono savivaldybės gydytojai staigaus negalavimo atvejais galės gydytis ir Daugpilio regioninėje ligoninėje.

Nuotraukose: pratybų akimirkos

LATLIT logo LIT full RGB

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite