PAKALNUTĖS SUSKAMBĖJO

0
44
DSC0001

„Nuo saulutės ar nuo vėjo pakalnutės suskambėjo…“, – rašė apie kukliąsias gėles vaikų poetė Ramutė Skučaitė.

Vaikų literatūros skyriuje apsilankę Zarasų „Santarvės“ pradinės mokyklos 2-4 klasių moksleiviai atsisveikindami su skubančiu išeiti pavasariu dalyvavo valandėlėje „Pavasaris ir žiedai“. Bandė įspėti atsineštų žydinčių augalų pavadinimus. Nors ir sunkiai susikaupdami klausėsi skaitomos pasakos „Pakalnutės“ ir vardijo išgirstų gėlių vardus. Pasakojo, kad namuose augina gėles, kurių pavadinimus jiems sunku įsiminti, tačiau kartais jas laisto ir ravi.

Kūrybinės užduoties metu moksleiviai kūrė atvirukus. Rinkosi popierių, klijavo įvairių formų vazas. Merkė pakalnučių stiebelius, kurie greitai pasipuošė baltais žiedeliais. Darbelius padovanos tėčiams, mamoms, kai kurie – sesėms.

Atsisveikino linkėdami gražios vasaros, kuri akimirksniu pralėks.

ZINA ČERNOVIENĖ, Zarasų viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė

 DSC0003

 DSC0006

 DSC0007

 DSC0009

 DSC0010

 DSC0013

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite