VILNIAUS KRIMINALISTAI APSAUGOJO RINKĄ NUO 85 000 NETIKRŲ EURŲ (VIDEO)

0
30
eurai

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos (toliau – Vilniaus apskr. VPK KPENTV) pareigūnai po ilgalaikio tyrimo, sulaikė du asmenis, įtariamus didelės vertės netikrų eurų banknotų gabenimu į Lietuvos Respublikos teritoriją.

Vilniaus apskr. VPK KPENTV pareigūnai nustatė, kad grupė Vilniaus miesto gyventojų, organizuoja didelės vertės netikrų eurų banknotų gabenimą iš vienos Europos šalies į Lietuvą, kurioje banknotai bus išplatinti.

2018 m. gegužės 18 d. Vilniaus kriminalistai kruopščiai suplanuotos operacijos metu sustabdė automobilį „Volvo“, kuris kirto Lenkijos – Lietuvos sieną ir sulaikė du asmenis. Kratos metu užmaskuotoje automobilio slėptuvėje buvo surasti ir paimti netikri 100 eurų nominalo banknotai, kurių bendra suma – 85 000 eurų. Tai – didžiausias pastaraisiais metais sulaikytas netikrų euro banknotų kiekis.

Sulaikytų netikrų 100 eurų nominalo vertės banknotų pirminės apžiūros metu nustatyta, kad jie yra pagaminti iš aukštos kokybės popieriaus, kuris šiugžda jį palietus, yra standus, banknotuose kokybiškai atkartotos jų apsaugos priemonės (vandens ženklas, apsauginis siūlelis, sutapimo ženklai, holograma ir kt.).

Dėl minėtų faktų Vilniaus apskr. VPK KPENTV atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 213 str. 2 d., dėl didelės vertės suklastotų pinigų importavimo, gabenimo ir realizavimo. Įtariamiesiems paskirta kardomoji priemonė – suėmimas, jiems gresia laisvės atėmimas iki dešimties metu. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite