VISAGINO KATĖS ATKELIAUJA Į ZARASUS

0
124
kate

Šiomis dienomis Visagino miesto masinės informacijos priemonėse perskaičiau straipsnį apie gyvūnų prieglaudą „Padėk man” . Šios prieglaudos nariai jau senokai rūpinasi miesto šunimis ir katėmis.

Publikacijoje negailima gerų žodžių apie šią įstaigą. Nesiginčysiu, ji reikalinga. Nes dažnai šunytis, pats ištikimiausias žmogaus draugas ištremiamas į gatvę. O gatvėje tampa problema ne tik gyventojams, bet miesto valdžiai. Šiandien energetikų miesto prieglaudoje gyvena 54 šunys ir 75 katės.

Straipsnyje pateikiama gera naujiena – prieglauda išsiplės. Jau atidarytas filialas Zarasuose. Pasirodo, jis atidarytas po atkaklių Zarasų rajono savivaldybės prašymų. Dabar į Zarasus persikels beveik visos katės iš Visagino.

Sveikintina žinia, kad rūpinamasi žmonių silpnaisiais draugas. Tačiau zarasiškiai tikisi ir ne tik gyvūnų prieglaudos, bet ir to, kad realiai mieste sumažės likusių be šeimininkės kačių. Mat gailestingos moterėlės jas nuolat šeria. Šios moterėlės gailestingos katėms, bet negailestingos žmonėms. Tokios šėryklos teršia miesto teritoriją, gamtinius reikalus atlieka katės irgi tose pačiose šėrimo vietoje, ypač jos teršia vaikų žaidimo aikšteles, drasko kiemuose statomus gyventojų automobilius. Katės surengia mažiesiems mūsų miesto gyventojams ir pirmąsias lytinio gyvenimo pamokas.

Yra tarnybos, jos įsteigtos už mokesčių mokėtojų pinigus, tačiau šiuo klausimu niekas nedirba arba jų darbo nesimato. Katės ir jų gailestingos tetulės toliau tyčiojasi iš žmonių. Tikimės, kad po prieglaudos įsteigimo Zarasuose, padėtis pagerės. Jeigu klostysis toliau, jau net žmogus prieglaudos nuo kačių Zarasuose prašys. Toliau eiti nėra kur…

Jonas Putna

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite