DŽIAZAS, POPIERIUS IR ŽIRKLĖS

0
25
DSC 0027

Paskutinįjį gegužės šeštadienį šeimas, jaunimą, suaugusiuosius į renginį „Džiazas, popierius ir žirklės Knygos kelyje“ kvietė Zarasų viešoji biblioteka ir Knygų šalis. Apsilankę Zaraso ežero Didžiojoje saloje įsikūrusiose kūrybinėse dirbtuvėse Zarasų gyventojai ir svečiai galėjo ne tik pamatyti, bet ir patys išbandyti ir pajusti kūrybos džiaugsmą tapdami menininkais.

Lankytojus sutiko Knygų šalies menininkai – dailininkai, grafikai, dizaineriai, fotografai už savo kūrybą apdovanoti įvairiomis premijomis, diplomais, Lietuvą garsinantys tarptautinėse parodose.

Dirbtuvėse „Popieriaus Jazz‘as cyanotipijos atspauduose“ kurti kvietė menininkė, save vadinanti vaizdų ir žodžių galeriste, Sigutė Chlebinskaitė ir fotografas, cyanotipijos žinovas Gintas Kavoliūnas. Dalyviai susipažino su moderniojo meno pradininko, prancūzų dailininko ir skulptoriaus Henri Matiss‘e vienu iš meninės raiškos būdų – popieriaus karpymu ir karpinių spaudų kurimu cyanotipijos technika.

Dirbtuvėse „Enzo Marri“ dailininkės – Jurga Šarmavičiūtė, dažniausiai knygoms kurianti „viršutinius rūbelius“ – viršelius ir kraštietė Rasa Vasilevičiūtė atskleidė legendinio italų modernisto dizainerio ir iliustruotojo, pelniusio net 4 „Aukso kompasus“ – industrinio dizaino apdovanojimus, kūrybos unikalumą. Padėjo susipažinti su dėlione, autorine knyga „Sūpynės“ ir išbandyti leporello (armonika sulankstomos) techniką kuriant spaudų paveikslėlių iliustracijas.

„Ką padarė žirklės“ dirbtuvėse dailininkės Rūta Mozūraitė ir Loreta Uzdraitė pristatė tapytojos grafikės Ievos Naginskaitės legendinę paveikslėlių knygelę „Ką padarė žirklės“. Kvietė įsitraukti į žaidimą vartant, dėliojant pusiau padalintus puslapius, patiems kurti improvizuojant.

Apsilankyti kūrybinėse dirbtuvėse Zaraso ežero Didžiojoje saloje ir patirti malonių akimirkų save išreiškiant per meną galėjo visi kurorto sezono Zarasuose atidarymo šventės „Zarasai – tarytum vasara‘ 2018“ dalyviai.

Projektą „Kūrybinių improvizacijų ciklas „Knygos kelias II“ Zarasų viešojoje bibliotekoje ir padaliniuose remia

LRKM logo LT visi 01

LTK Logotipas4

ZINA ČERNOVIENĖ, Zarasų viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė, projekto vadovė
Nuotraukos

DSC 0030

DSC 0032

DSC 0034

DSC 0045

DSC 0049

DSC 0053

DSC 0054

DSC 0060

DSC 0066

DSC 0071

DSC 0072

DSC 0089

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite