VASAROS ŠNARESYS BIBLIOTEKOJE

0
14
1

Štai ir paskutinis Turmanto bibliotekoje NVŠ programos „Kūrybinės dirbtuvėlės“ užsiėmimas, kurie buvo finansuojami iš Eu ES struktūrinių fondų. Laikas pralėkė tikrai labai greitai… Nors per 4 mėnesius įvyko 16 užsiėmimų (kiekvieną mėnesį po 4), bet liko begalė knygų, kurias norėjau skaityti ir aptarti su vaikais, liko neįgyvendinta daug kūrybinių idėjų…

Šiandien skaityta Rūtos Montvilaitės knyga „Septyni paukščių įstatymai“, kurią išleido Labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus“ (steigėjai Andrius Mamontovas ir Ramūnas Karbauskis). Trumpos, bet labai įdomios, pamokančios pasakėlės apie paukščių gyvenimą… Susipažinę su 7 paukščių įstatymais, mes diskutavome, ką panašaus turime ir mes, žmonės, kas mums yra nepriimtina.

Kadangi už lango jau vilioja vasara, vaikai supažindinti su saugaus elgesio taisyklėmis gamtoje, patys jas kūrė ir komentavo… O paskui – saldėsiai.. Linksmi balionų pūtimai ir … apsikabinimai… Garsiai pokšėjo balionai, nustelbdami net vasaros šlamesį, kai išėjome į lauką…

Džiaugiuosi, kad lankomumas visada buvo labai geras. Vaikai buvo aktyvūs ir kūrybingi. Mane visada žavi jų noras išbandyti naujas veiklas – naujas medžiagas, būdus… Juk taip ir gimsta kūrybiškumas; kūrėme aplikacijas iš džinso, siūlų, rudeninių lapų, laikraščio, veltinio atraižų, net kišenių ir kepurių… Mes piešėme, karpėme, plėšėme, klijavome… Visada savo darbelius vaikai matydavo parodėlėse. Plėtėsi vaikų žodynas, vaikai mokėsi dirbti komandoje, kiekvienas jautėsi Kūrėjas.

Antradieniais biblioteka virsdavo didžiule kūrybine dirbtuve.. Norėtųsi padėkoti ne tik šauniosioms bibliotekininkėms – Jelenai GURSKAJAI ir Marinai VOROPAJEVAI už šiltą bendravimą ir bendradarbiavimą – mes visada čia jausdavomės laukiami; mūsų laukdavo paruoštos knygų parodėlės; bet ir visiems bendruomenės nariams, kurie apžiūrėdavo parodėles, negailėdavo komplimentų kūrėjams.

Giedrė MIČIŪNIENĖ,
NVŠ programos „Kūrybinės dirbtuvėlės“ vadovė
Nuotraukos autorės

2

3

4

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite