ANTALIEPTĖJE SUNAIKINTA ANTROJO PASAULINIO KARO MINA

0
59
12595056

Vakar nuo ryto Antalieptės miestelio Lūžų gatvės gyventojas dirbo prie savo namų. Kasė griovį. Tačiau darbus reikėjo netikėtai nutraukti. Trisdešimt devynerių metų vyras savo iškastame griovyje pamatė daiktą panašų į karo laikų sprogmenį.

Apie tokį radinį buvo informuotas Bendrojo pagalbos centras. Į įvykio vietą atvyko policijos pareigūnai. Buvo įvestas planas „Skydas“. Atvykę Lietuvos kariuomenės J. Vitkaus inžinerijos bataliono kariai nustatė, kad rasta Antrojo pasaulinio karo vokiečių (81 mm) minosvaidžio mina. Šis daug dešimtmečių tykojantis sprogmuo dar ir šiandien kėlė pavojų žmonėms ir jų turtui.

Išminuotojai saugiai išvežė miną iš Antalieptės. Antrojo pasaulinio karo aidas vėl nuaidėjo Antalieptės seniūnijoje, laukuose šalia Madagaskaro kaimo mina buvo susprogdinta.
Po kelių valandų planas „Skydas“ buvo baigtas. Ir šį sykį sprogmuo savo aukos nesulaukė.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite