MANO MOKYTOJAS

0
49
35705151 1704946792927838 8631024621430243328 n

MOKYTOJAS… Kiek daug šiame žodyje slypinčios prasmės suranda kiekvienas, net ir suaugęs žmogus. Švyturiu, draugu, pagalbininku – štai kaip norisi kartais dar pavadinti mokytoją. Jis savyje saugo žinias ir gyvenimo vertybes, kurias perduoda iš kartos į kartą.

Mano vardas – Tereza. Aš gyvenu Turmanto miestelyje. Nuo pat mažesns man patinka sportuoti, todėl mokykloje mano mėgstamiausia pamoka visada buvo kūno kultūra. Aštuonias klases aš baigiau Turmanto pagrindinėje mokykloje. Kūno kultūrą man dėstė mokytojas Juozas MATIJOŠAITIS.

Šis mokytojas – unikalus žmogus, turintis milžinišką darbo su vaikais patirtį. Kiekvienos jo pamokos mokiniai laukia su džiaugsmu ir nekantrumu, todėl, kad į savo darbą jis įdeda visas geriausias savo savybes: įgūdžius, gerumą, supratingumą. Vaikai puikiai tai jaučia, todėl labai stengiasi jam atsilyginti tuo pačiu, reikšdami pagarbą ir nuoširdumą, bandydami pasiekti geresnių rezultatų.

Na, o asmeniškai mane, šis žmogus išmokė ne tik fizinės raidos pokyčių, bet ir padėjo rasti naują gyvenimo kelią, kuris ateityje galbūt taps pagrindiniu ir svarbiausiu mano gyvenimo tikslu ir pasiekimu.

Pastebėjęs mano ryškų domėjimąsi sportu, mokytojas J.Matijošaitis padėjo įstoti į Panevėžio sporto gimnaziją, kurioje aš galiu laisvai vystyti savo gebėjimus. Tam jis nepagailėjo nei savo asmeninio laiko, nei pastangų. Mokytojas visada buvo šalia ir padėjo įveikti šį sunkų kelią nuo pradžios iki galo… Tik Jo pastangų ir begalinio optimizmo dėka aš pradėjau mokytis šioje gimnazijoje.

Aš pažadu, kad įdėsiu visas įmanomas pastangas tam, kad būčiau verta savo Mokytojo ir pateisinčiau visas viltis.

Visą savo ateities sėkmę ir pergales, o aš tikiu, kad jų bus daug, norėčiau skirti JAM.

Linkiu Mokytojui sveikatos, ramybės, laimės ir dar daug daug metų…

Ir dar, kaip sako mano Mama apie šį Mokytoją, visi žodžiai netenka prasmės: tai Mokytojas, siųstas Dievo.

Tereza Romanovskaja,
Buvusi Turmanto pagrindinės mokyklos mokinė – dabar besimokanti Panevėžio Raimundo Sargūno sporto gimnazijoje.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite