KĄ DARYTI IR KO NEDARYTI, NORINT ATLIKTI GELINĮ LAKAVIMĄ?

0
88
lakavimas

Daugelis merginų šiandien gelinį manikiūrą pasidaro pačios, tačiau ne viskas klostosi taip gerai, kaip salone. Čia sužinosite, ką daryti arba ko nedaryti, kad manikiūras pavyktų.

Nepakankamas nago plokštelės paruošimas

Pirmieji žingsniai atliekant gelinį manikiūrą dažnai yra ignoruojami arba jiems nepakankamai skiriama dėmesio. Tačiau nesutvarkius odelių, nepašiaušus  ir nenuriebalinus nago plokštės jokios nagų bazės tinkamai neprilips, o ir lakuoti ilgalaikiu nagų laku nebus didelės prasmės. Atliekant tokį manikiūrą pravers poliravimo blokelis nago plokštelei pašiaušti, be to, plokštelės dehidratantas ir ,,primer”, geresniam gelinio lako sukibimui. Nepamirškite atstumti odelių atgal, o jei yra poreikis – apkarpyti. Dėl to bus lengviau užtepti laką (nepriliečiant odelių), kuris išsilaikys kur kas ilgiau.

Per storas nagų lako sluoksnio tepimas

Kodėl gelinis lakas lempoje susiraukšlėja? Dažniausiai tai atsitinka, kai produktas tepamas per storai. Mąstymas, kad storesni nago lako sluoksniai išlaikys manikiūrą ilgėliau, yra klaidingas. Po tokio veiksmo lakas blogai sukietės, susiraukšlės ir greičiau atkibs nuo nago plokštelės.

Taigi, pagrindo, gelinio lako ir viršutinio nagų lako sluoksnis turi būti labai plonas. Kiek ir kokio nagų lako sluoksnių reikia kad manikiūras būtų tobulas? Pagrindui užtenka vieno, nebent nago plokštelė yra stipriai deformuota, tokiu atveju gali prireikti šiek tiek daugiau ,,base coat”. Bet ką daryti su spalva – tai priklauso daugiausia nuo jos pigmentacijos lygio. Pirmasis spalvos sluoksnis neturi tobulai padengti nago plokštelės. Specialūs pasteliniai atspalviai arba blizgantys geliniai lakai geriausiai išryškės užtepus trečiąjį sluoksnį.

Atminkite, kad geriau tepti antrą ar trečią sluoksnį, nei persistengti su storesniais sluoksniais, kurie gali visiškai sugadinti manikiūrą.

Netinkamas lako kietėjimo laikas

Kai kurios iš jūsų klausia savęs: kodėl gelinis lakas neišdžiūsta tinkamai? Skirtingų rūšių nagų lakai skiriasi savo „džiūvimo“ laiku. Kalbant apie gelinį, nereikia laukti valandos, kol lakas išdžius. Daugumą spalvų kietinti reikia vos 60 sekundžių, kai kurias – labiau pigmentuotas, lempoje laikome 120 sekundžių.

Taip pat lako džiūvimo laikas skiriasi priklausomai nuo LED arba UV lempos. Su pastarąja lempa gelinis nagų lakas džiūsta kone dvigubai ilgiau – 120 sekundžių, vietoje 60-ies.

*Draudžiama www.zarasuose.lt paskelbtą informaciją naudoti kitose žiniasklaidos priemonėse be raštiško ar žodinio administracijos sutikimo, o jei sutikimas buvo gautas, būtina nurodyti www.zarasuose.lt kaip informacijos šaltinį ir naudoti aktyvią www.zarasuose.lt nuorodą.

Publikuojamų straipsnių autorių nuomonė gali nesutapti su redakcijos nuomone, tačiau yra kiek įmanoma tiksli ir neklaidinanti. Už pateiktos informacijos aktualumą ir tikslumą atsako jos pateikėjai, mūsų informacijos šaltiniai.

www.zarasuose.lt administracija neatsako už komentarus ir jų neredaguoja, tačiau pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi ar pažeidžia įstatymus. Už komentarus tiesiogiai ir individualiai atsako juos paskelbę skaitytojai, kurie gali būti patraukti baudžiamojon, administracinėn ar civilinėn atsakomybėn.

Parašyti komentarą

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Naujienos iš interneto

Rekomenduojami Video

Taip pat skaitykite